Πάλεψαν καλά, αλλά έμειναν εκτός οκτάδας

Πάλεψαν καλά, αλλά έμειναν εκτός οκτάδας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτέλους, πάλεψαν καλά οι Ελληνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης, που διεξάγεται στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), ασχέτως αν δεν κατόρθωσαν να πάρουν θέση στην οκτάδα, που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χθεσινή ήταν η πρώτη ημέρα, κατά την οποία το ισοζύγιο νικών – ηττών δεν ήταν αρνητικό. Τέσσερις – τέσσερις. Οι ελπίδες για προκρίσεις μετατίθενται στη σημερινή ημέρα, οπότε παλεύουν οι Απόστολος Τασκούδης (66 κιλά), Εμζάριος Μπετινίδης (74) και Λάζαρος Λοϊζίδης (84). Σύμφωνα με την τεχνική ηγεσία, ο Μπετινίδης είναι ο αθλητής με τις περισσότερες ελπίδες από όλους για να κατακτήσει θέση στην οκτάδα. Από δύο νίκες σημείωσαν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (120 κ. ελληνορωμαϊκής) και ο Θέμης Ιακωβίδης (60 κ. ελευθέρας). Υπέστησαν δε, από μία ήττα. Ο Αμιράν Καρντάνοφ (55 κ. ελευθέρας) ηττήθη δύο φορές.

Ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Ισραηλινό, Κρασνόφ και τον Ιταλό, Φικάρα, αλλά έχασε από τον Αμερικανό, Μπάιερς και κατετάγη 9ος στους 36. Ο Ιακωβίδης κατέβαλε τον Λόπες (Νικαράγουα) με πτώση και τον Πολωνό, Μπλοκ, πριν να ηττηθεί από τον Κινέζο, Τσιν Χε. Πήρε την 9η θέση στους 43. Ατυχος στην κλήρωση στάθηκε ο Καρντάνοφ. Στον Α΄ γύρο έπαιξε με τον Μογγόλο, Μπαγιαρά και στον Β΄ με τον Τούρκο, Ακγκιουέλ. Με αθλητές, δηλαδή, από χώρες με μεγάλη παράδοση στην ελεύθερη πάλη. Κατετάγη 28ος στους 38.

Τ’ αποτελέσματα: 120 κ.: 1. Λόπες (Κούβα), 2. Μπαρόεφ (Ρωσία), 3. Μπάιερς (ΗΠΑ), Πατρικέεφ (Αρμενία). 55 κ.: 1. Κουντούχοφ (Ρωσία), 2. Μπαγιαρά (Μογγολία), 3. Γκαντσίεφ (Λευκρωσία), Μορένο – Γκονσάλες (Κούβα). 60 κ.: 1. Μπατίροφ (Ρωσία), 2. Γκιντέα (Βουλγαρία), 3. Μπαζαργκουρούεφ (Κιργιστάν), Πριζρένι (Αλβανία).

Η τελική βαθμολογία της ελληνορωμαϊκής: Γεωργία 28, Ιράν 26, Ν. Κορέα 24, ΗΠΑ 23, Ρωσία 21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή