Πισω απο τις Καμερες

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιάδα και Ολυμπιακοί

Εκανε τα πρώτα του… βήματα ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν ήταν «Η Ολυμπιάδα του 2004» όπως είπα, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Ούτε «Η παραολυμπιάδα του 2004», αλλά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Η παραολυμπιάδα είναι η χρονική περίοδος που μεσολαβεί μεταξύ δύο διοργανώσεων και όχι η διοργάνωση. Λεπτομέρειες θα πείτε. Ισως. Αλλά το επισημαίνουμε στον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, διότι ξέρουμε το πόσο μεγάλη σημασία έδινε, δίνει και θα δίνει στις λεπτομέρειες…Γ. Κ. Κ.

Δάσκαλος η υπομονή…

Η λαϊκή ρήση «φοβάται ο Γιάννης το θεριό…», θα ταίριαζε απόλυτα στο προχθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λάτσιο. Και φυσικά για να νικήσεις το «θεριό» θα πρέπει να έχεις υπομονή, καθαρό μυαλό και σωστή τακτική. Αυτά που ζήτησε ο Τάκης Λεμονής από τους παίκτες του, μια μέρα πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ολυμπιακός, μετά το γκολ, γύρισε πίσω. «Ασυναίσθητα», είπε ο Λεντέσμα. Και δεν είχε άδικο. Εδώ, λοιπόν, χρειάζεται η φωνή και οι κινήσεις του πάγκου. Γι’ αυτό πληρώνονται όλοι αυτοί που κάθονται εκεί. Αυτός που δεν πληρώνεται για ν’ αφήνει αιχμές στον προπονητή, στο δεύτερο κιόλας επίσημο παιχνίδι, είναι ο τεχνικός διευθυντής. Αλλά πώς να μην το κάνει. Εδώ o καλός του φίλος, Πέτζα Μιγιάτοβιτς, ύψωσε τη φωνή του και κατέκρινε τον Φάμπιο Καπέλο. Και όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός «σηκωθήκανε τα λάχανα να χτυπήσουν το μανάβη».Δ. Λουκ.

Μια άλλη άποψη

Ολα και όλα, ο Ολυμπιακός έχει δώσει δύο επίσημα παιχνίδια. Πού να προλάβει ο Τάκης Λεμονής να αξιοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Περιέργως, ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει άλλη άποψη: «Μα εδώ, στον Ολυμπιακό, θα κόψουμε την μπάλα σε πολύ κόσμο αν συνεχίσουμε έτσι. Εγώ τον Κωνσταντίνου τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ της Ευρώπης, ενώ και ο Κοβάσεβιτς είναι ένας εκπληκτικός, εξαιρετικός παίκτης. Και οι δύο χρήσιμα εργαλεία. Αν ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Σαλπιγγίδη και τον Παπαδόπουλο είχε έναν Κωνσταντίνου ή έναν Κοβάσεβιτς θα έκανε θαύματα μπροστά».Ν. Ν. Γ

Αυτή είναι μεταγραφή

Αρκετές ήταν οι μεταγραφές που έκανε αυτή τη χρονιά η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Η καλύτερη, όμως, ήταν ο ορθοπεδικός, Γιώργος Τσικούρης, ο οποίος έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες πρωταθλητές μας από την άρση βαρών, τον στίβο και άλλα αθλήματα. Χάρη σε αυτόν, πολλοί αθλητές επανήλθαν γρήγορα ύστερα από τραυματισμούς (ακόμη και ο Ρουμάνος παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών, Βαλέριου Καλάντσα) και κατέκτησαν διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Καλή μεταγραφή, αλλά… αχρείαστη να είναι… Σπυρ. Σπαν.

Με χάρη μοντέλου

Καριέρα στην πασαρέλα θα μπορούσε να κάνει ο Λίμπερμαν Αγκάμες. Κατά την παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, η οποία θύμιζε επίδειξη υψηλής ραπτικής, όταν κλήθηκε να βαδίσει μπροστά από τους εκπροσώπους του Τύπου -είπαμε, ήταν σαν επίδειξη μόδας- περπάτησε με χάρη μοντέλου. Κρίμα που άργησε ο Μάκης Τσέλιος -ο μόδιστρος της υπόθεσης- και δεν πρόλαβε να δει την… επίδειξη της ομάδας. Ολο και κάποιο ταλέντο θ’ ανακάλυπτε. Σπυρ. Σπαν.

Ενημέρωση να σου πετύχει

Ξέρετε τι είναι ο Τσάρλι Μπελ, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, αλλά, ως φαίνεται, θα μείνει στο ΝΒΑ; «Ρεστρίκτεντ φρι έιτζεντ». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μας… φωτίσατε, παιδιά…Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή