Τελική ευθεία προς Πεκίνο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στις 24 καλύτερες γυμνάστριες του κόσμου βρίσκεται από χθες η Ελίνα Ανδριόλα. Η αθλήτρια αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας και προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού με τη 12η θέση (48,525) ενώ ήταν 14η (16,000) στην κορδέλα. Αύριο το απόγευμα θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εικοσάδα προκειμένου να χαρίσει στη χώρα ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η Μορφούλα Ντώνα κατέλαβε την 52η στο σύνθετο ατομικό με 43,850 βαθμούς και η Ευαγγελία Γκουντρουμπή (40,550) την 85η. Στο ομαδικό, η Ελλάδα ήρθε 11η με 149,675 β., ενώ τον τίτλο κατέκτησε για άλλη μια φορά η Ρωσία (183,050), με δεύτερη τη Λευκορωσία (168,775) και τρίτο το Αζερμπαϊτζάν (163,750).

Στο Α΄ γκρουπ θα αγωνιστεί την Παρασκευή η 21χρονη Ελίνα. Σε περίπτωση που τερμάτιζε στις θέσεις 13-24, θα έμπαινε στο απογευματινό Β΄ γκρουπ, στο οποίο η βαθμολόγηση των κριτών είναι, θεωρητικά, πιο αυστηρή. Η Ελληνίδα ισοβάθμησε στη 12η θέση με την Ντινάρα Γκιμάτοβα (Αζερμπαϊτζάν) αλλά υπερίσχυσε επειδή είχε καλύτερη συνολική βαθμολογία. «Εκανα ένα σφάλμα αλλά και τα λάθη είναι μέσα στον αγώνα. Δεν πειράζει, κρατάω δυνάμεις για τον τελικό της Παρασκευής. Η κορδέλα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο αγώνισμα και οι βαθμολογίες είναι χαμηλές», τόνισε η αθλήτρια. Εκτός τελικού έμεινε στο σύνθετο ατομικό και η Ρωσίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αλίνα Καμπάεβα, αφού οι συμπατριώτισσές της Καπράνοβα και Σέσινα συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία.

Οι Μορφούλα Ντώνα και Ευαγγελία Γκουντρουμπή ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους στη διοργάνωση. «Αποχαιρετώ το Παγκόσμιο ευχαριστημένη από τις εμφανίσεις μου. Η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλα το τελευταίο δίμηνο, κάνοντας τριπλές καθημερινές προπονήσεις, άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή για την επάνοδό μου και η αρχή αυτή έγινε στην Πάτρα», δήλωσε η Ντώνα.

Σε ρωσικούς… ρυθμούς κινήθηκαν τα περισσότερα από τα μετάλλια σε κορύνες και κορδέλα. Στις κορύνες πρώτευσε η Ολγα Καπράνοβα (Ρωσία) με 18,650 β., ακολούθησε η Ουκρανή Αννα Μπεσόνοβα (18,400), με τρίτη τη Βέρα Σέσινα (Ρωσία) 18,325. Στην κορδέλα κυριάρχησε η Βέρα Σέσινα (18,650), με δεύτερη την Αννα Μπεσόνοβα (18,350) και τρίτη την Αλίνα Καμπάεβα (Ρωσία) 17,225.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή