«Ηρθαμε για να νικήσουμε»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. «Το ξέρετε ότι πριν δύο χρόνια η Αρτμέντια νίκησε 5-0 τη Σέλτικ και την άφησε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ; Είναι κακό σημάδι για εσάς ότι Παναθηναϊκός και Σέλτικ φοράνε πράσινα – άσπρα και έχουν σήμα το τριφύλλι;» ήταν η (μάλλον «παιχνιδιάρικη») ερώτηση Σλοβάκου δημοσιογράφου στον Πεσέιρο, προφανώς για να καταδείξει ότι εδώ στη Σλοβακία πιστεύουν πολύ στον μύθο του Δαβίδ και του Γολιάθ και δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους για την πρόκριση. «Ναι το ξέρω, όπως ξέρω ότι νίκησε και την Πόρτο με 3-2. Το είχα δει εκείνο το παιχνίδι. Εγώ όμως δεν ήλθα εδώ για να χάσω. Ηλθα για να νικήσω. Ο Παναθηναϊκός ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Το ΟΥΕΦΑ είναι στόχος μας. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται», ήταν η απάντηση του Πορτογάλου, με την οποία προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Οσο πιο έτοιμη κι αν δείχνει η Αρτμέντια, όσες φιλοδοξίες κι αν έχει, το φαβορί του αποψινού (21.15, MEGA) αγώνα, δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο ο Παναθηναϊκός.

Το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι ότι έχουν μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους, ενώ η Αρτμέντια 14. «Ναι, μας απασχολεί αυτό γιατί σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες των διεθνών και των τραυματιών, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο όσα δουλεύουμε στην προπόνηση. Ο Παναθηναϊκός όμως θα παίξει για τη νίκη. Θα μπούμε από το πρώτο λεπτό για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε όπως θέλουμε να παίζουμε στη συνέχεια, δηλαδή ανοικτά, με καλή κυκλοφορία και έλεγχο του ρυθμού» τόνισε ο Πεσέιρο. «Αν νικήσουμε, τα πολλά παιχνίδια θα μας έχουν κάνει καλό. Αν χάσουμε, θα πείτε ότι ήμασταν κουρασμένοι», απάντησε στο ίδιο ερώτημα ο Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος επέστρεψε (μαζί με μερικούς παίκτες εκείνης της… παλιοσειράς) στην Αρτμέντια, για να επαναλάβει το θαύμα του 2005.

Ο Μάτος πήρε μέρος στη χθεσινοβραδινή προπόνηση και θα είναι στην αρχική ενδεκάδα, πιθανότατα μαζί με τους Μάλαρτζ, Βύντρα, Νίλσον, Ενακαρίρε, Γκούμα, Καραγκούνη, Δημούτσο, Τζιώλη, Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλο. Οι Ιβανσιτς, Ν’ Ντιογέ δεν είναι ακόμα έτοιμοι στο 100% και μάλλον θα μείνουν στον πάγκο. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού αναμένονται περίπου 300 Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή