«Χολή» κατά Ανρί από Βενγκέρ μετά το 3-0 επί της Σεβίλλης

«Χολή» κατά Ανρί από Βενγκέρ μετά το 3-0 επί της Σεβίλλης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρσεναλ φέτος έχει τα καλύτερα εφόδια από ποτέ τα τελευταία χρόνια για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον προπονητή των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ, που είδε την ομάδα του να θριαμβεύει με 3-0 επί της κατόχου του κυπέλλου UEFA Σεβίλλης προχθές το βράδυ στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς μάλιστα εάν του λείπει ο Τιερί Ανρί, ο Αλσατός προπονητής υπονόησε ότι ίσως ήταν καλύτερα που έφυγε ο «Τιτί» για την Μπαρτσελόνα: «Θέλω να επαναλάβω ότι δεν ήθελα να φύγει ο Ανρί, ήταν δική του απόφαση. Χάσαμε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, αλλά αυτό έδωσε το κίνητρο στους υπόλοιπους παίκτες και τους έκανε να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες».

Ο κ. Βενγκέρ τόνισε ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ, «αφού έχει πραγματικό ομαδικό πνεύμα και είναι φανταστική». Επιπρόσθετα οι παίκτες του δεν έχουν, όπως είπε, πίεση να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά «η κύρια πρόκληση για φέτος είναι να δείξουμε πόσο έχουμε προοδεύσει».

Η Σεβίλλη σοκαρίστηκε από το αποτέλεσμα, αλλά ο τεχνικός της, Χουάντε Ράμος, φάνηκε ψύχραιμος, λέγοντας πως «οι παίκτες που αντιμετωπίζουμε φέτος είναι πολύ καλύτεροι από τις άλλες χρονιές στο κύπελλο UEFA. Στο επίπεδο αυτό κάθε λάθος που κάνεις το πληρώνεις».

Ευφορία επικρατεί στη Βαρκελώνη για την επιβλητική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα και τη νίκη με 3-0 επί της Λιόν. «Η ομάδα βρήκε το στυλ της. Αυτή η ενότητα και αυτός ο συγχρονισμός είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε» δήλωσε ικανοποιημένος ο Αργεντινός σταρ της ομάδας, Λιονέλ Μέσι. «Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο αυτό», πρόσθεσε.

«Θύμα» της πρώτης αγωνιστικής έπεσε ο Γκιόργκι Χάτζι, που έχασε τη θέση του ως προπονητή της Στεάουα Βουκουρεστίου, κατόπιν σφοδρών πιέσεων από τον πρόεδρο της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο κ. Χάτζι υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα με 2-1 στην Πράγα από τη Σλάβια. Πριν από το ματς ο πρόεδρος της ομάδας είχε επιβάλει στον προπονητή ποιους παίκτες θα επέλεγε, ενώ η Στεάουα είναι και χαμηλά στο πρωτάθλημα. Αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο Κόσμιν Ολαρόιου, που ήταν και παλιότερα στη Στεάουα.

Πάντως, η εικόνα που θα μείνει στη μνήμη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης από τους αγώνες της εβδομάδας θα είναι σίγουρα το βουρκωμένο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος μετά το τέρμα που πέτυχε κατά της παλιάς του ομάδας, της Σπόρτινγκ, μέσα στη Λισσαβώνα, ζητούσε με τις παλάμες ενωμένες συγγνώμη από τους φίλους της πορτογαλικής ομάδας. Οταν αποχώρησε από το γήπεδο στο 87΄ καταχειροκροτήθηκε από τους 40.000 Πορτογάλους στις κερκίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή