Ευρωπαία Λάρισα 2-0 την Μπλάκμπερν

Ευρωπαία Λάρισα 2-0 την Μπλάκμπερν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράματα και θάματα» έκανε χθες, στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, η Λάρισα, που σημείωσε δύο γκολ, με τους Μπακαγιόκο (33΄) και Κλέιτον (35΄), νίκησε την αγγλική Μπλάκμπερν με 2-0 και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UΕFΑ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καταφανώς ανώτερη σε όλον τον αγώνα και, όπως σωστά επεσήμανε ο προπονητής της, αδικείται από το τελικό σκορ.

Η Λάρισα είχε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, όπου κατάφερε να παραβιάσει δύο φορές την αγγλική εστία. Στο 33΄ με τον Μπακαγιόκο με «κεραυνό» έξω από την περιοχή (η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο) και στο 35΄, όταν ο Αλεξάνδρου απέτυχε να πλασάρει, επακολούθησε πανδαιμόνιο και η μπάλα έφτασε στον Κλέιτον, που διπλασίασε τα τέρματα. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Μπλάκμπερν, ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 18΄, όταν γυριστό σουτ του ΜακΚάρθι, χτύπησε στο πρόσωπο του Φέρστερ. Και στο δεύτερο μέρος, η Λάρισα ήταν αυτή που επεδίωξε περισσότερο να πετύχει γκολ. Στο 48΄ το απ’ ευθείας φάουλ του Φωτάκη εξουδετερώθηκε δύσκολα από τον Φρίντελ, στο 58΄ οι Αλεξάνδρου και Γκαλίτσιος δεν κατάφεραν να σουτάρουν από καλή θέση, στο 64΄ ο Μπακαγιόκο κόπηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στο 66΄ το σουτ του Κυριακίδη πέρασε λίγο άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 69΄, όταν ο Κλέιτον, μόνος με τον Φρίντελ έστειλε την μπάλα πάνω στον Αμερικανό τερματοφύλακα.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσιώλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76΄ Γκίκας), Φωτάκης, Κλέιτον (84΄ Καλαντζής), Μπακαγιόκο (90΄+ Βενέτης).

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Μαρκ Χιουζ): Φρίντελ, Οϊερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57΄ Κιζανισβίλι), Εμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλιι, Πέντερσεν (62΄ Ντέρμπισαϊρ), Σάντα Κρους, ΜακΚάρθι (79΄ Τουγκάι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή