Μεγαλειώδης νίκη Πανιωνίου στο Σοσό

Μεγαλειώδης νίκη Πανιωνίου στο Σοσό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου ο Πανιώνιος επικράτησε χθες βράδυ στη Γαλλία της Σοσό με 2-0 χάρη σε γκολ των Τζιμπούρ (28΄) και Φερνάντες (54΄) με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάνοντας υπερήφανους τους περίπου 200 φίλους των «κυανέρυθρων» που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Ογκίστ Μπονάλ». Με την επιτυχία της αυτή η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν δικαιούται να κάνει από τώρα σχέδια για τη φάση των ομίλων. Βεβαίως, την είσοδό της στους ομίλους του κυπέλλου UEFA θα την οριστικοποιήσει μετά τη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης στις 4 Οκτωβρίου.

Από την αρχή

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Πανιώνιος έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, καθώς μόλις στο έκτο λεπτό έστειλε το πρώτο… μήνυμα με τη χαμένη ευκαιρία του Φερνάντες, όπου στο σουτ του η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ. Στο 27΄ έπειτα από μπαλιά του Κόντι, ο Τζιμπούρ απέφυγε τον Περκίς και σούταρε με δύναμη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρισέρ. Ενα λεπτό αργότερα, όμως, ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα και ανάγκασε τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αρχίσουν να αποδοκιμάζουν. Αλλωστε, ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τη Σοσό, καθώς οι Γάλλοι πήγαν στα αποδυτήρια με… μισή ευκαιρία, όταν το δυνατό σουτ του Αφολάμπι έξω από την περιοχή στο 20΄, πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Κρέσιτς.

Στην επανάληψη οι Γάλλοι προσπάθησαν να παίξουν πιο επιθετικά, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 55΄, όταν ο Φερνάντες με κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η γαλλική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Ο Νταγκανό στο 81΄ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πλετς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή και ένα λεπτό αργότερα, πάλι ο Νταγκανό, δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς νικήθηκε από τον εξαιρετικό Κρέσιτς.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ρουμάνου, Σορίν Κορποντεάν.

ΣΟΣΟ: Ρισέρ, Πισό, Ντάου, Περκίς (83΄ Νταφ), Αφολάμπι, Νταλμά, Σένε, Ματίς, Πανκράτ, Μπίρσα (46΄ Κερσία), Βάργκας (46΄ Νταγκανό).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μάκος, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Πλετς, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (90΄ Βάγκνερ), Κουμορτζί, Κόντι (75΄ Καπετάνος), Φερνάντες (84΄ Γκασπάρ), Τζιμπούρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή