Ξεχείλισε το ποτήρι

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη για την κυριαρχία στην Τσέλσι τελικά θα είχε έναν και μόνο νικητή. Και αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με ηττημένο τον απολυθέντα πλέον προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διοίκηση της Τσέλσι ήταν η βραδιά της Τρίτης, όταν μετά την ήττα από την Αστον Βίλα με 2-0 και την ισοπαλία εντός έδρας με την Μπλάκμπερν 0-0, ήρθε η απροσδόκητη ισοπαλία με τη Ρόζενμποργκ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ να δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των κυπελλούχων Αγγλίας.

Η απογοήτευση του κ. Αμπράμοβιτς σε συνδυασμό και με το επεισόδιο μεταξύ του κ. Μουρίνιο με τον αρχηγό της Τσέλσι, Τζον Τέρι, στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι οδήγησαν στη 1.45 τα ξημερώματα(!) τοπική ώρα στην ανακοίνωση της αποπομπής του Πορτογάλου, με αντικαταστάτες τον μέχρι χθες τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ισραηλινό Αμπραμ Γκραντ, και βοηθό του τον Στιβ Κλαρκ.

Η αιτία

Βασική αιτία της κόντρας Αμπράμοβιτς – Μουρίνιο είναι η αποτυχία της Τσέλσι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αποκλειστεί δύο φορές στα ημιτελικά από τη Λίβερπουλ. Ενας από τους παράγοντες που συνέτειναν τελικά στην αποχώρηση του κ. Μουρίνιο ήταν η τοποθέτηση του κ. Γκραντ στη θέση του τεχνικού διευθυντή το καλοκαίρι. Επιπλέον ο Πορτογάλος γκρίνιαζε ότι δεν έχει αρκετά χρήματα στη διάθεσή του για μεταγραφές, ενώ ο Ρώσος διαφωνούσε με τη μη χρήση κάποιων ακριβών ποδοσφαιριστών όπως ο Αντρέι Σεφτσένκο και ο Μίχαελ Μπάλακ.

Δεν ήταν όμως αυτή η μόνη διαμάχη του κ. Μουρίνιο στην Αγγλία. Ο ιδιόρρυθμος πρώην μεταφραστής του Μπόμπι Ρόμπσον στην Μπαρτσελόνα είχε κόντρες με αρκετούς άλλους προπονητές, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη διαμάχη του με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ράφα Μπενίτεθ της Λίβερπουλ.

Κάθε του κίνηση ή σχόλιο έδινε τροφή για ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα στον λαϊκό Τύπο, όπως η «Σαν» και η «Μίρορ», ακόμη και για πράγματα άσχετα με το ποδόσφαιρο, όπως η ιστορία με το σκυλάκι του, που προκάλεσε την έκρηξη του Πορτογάλου τεχνικού διότι οι Αρχές έπρεπε να το βάλουν σε καραντίνα.

Επιπλέον ο κ. Μουρίνιο είχε και συγκρούσεις με πολλούς παίκτες, όπως ο Ολλανδός μέσος Αριεν Ρόμπεν, που εξαιτίας του ιδιόρρυθμου προπονητή του έφυγε και πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γενικά η θεωρία του Πορτογάλου ήταν πως όσοι παίκτες δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του δεν του ήταν χρήσιμοι.

Ωστόσο, η φυγή του είναι σίγουρο ότι θα διχάσει τους οπαδούς της Τσέλσι, αφού ο «σπέσιαλ άνθρωπος», όπως αυτοαποκλήθηκε ο κ. Μουρίνιο φτάνοντας στην Αγγλία, κατέκτησε πέντε τρόπαια με την Τσέλσι, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων, των πρώτων μετά 50 χρόνια για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή