Σπουδαία η νίκη του Αρη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι στη ρεβάνς της Ισπανίας, πέτυχε ο Αρης επί της Σαραγόσα με 1-0, χθες βράδυ στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για πρώτη φορά στον πάγκο σε επίσημο παιχνίδι, κατάφερε να «λυγίσει» την έμπειρη ισπανική ομάδα και το σημαντικότερο όλων, χωρίς να δεχθεί γκολ. Αναμφίβολα, η υπόθεση πρόκριση στη φάση των ομίλων είναι ανοιχτή, ωστόσο με όσα είδαμε χθες στη Θεσσαλονίκη, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να αφήσουν εκτός των ομίλων του κυπέλλου UEFA την ισπανική ομάδα, η διοίκηση της οποίας ξόδεψε το καλοκαίρι πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή της.

Απ’ το πρώτο του παιχνίδι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (που χθες κάθισε για 99η φορά στον πάγκο ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) προσπάθησε να περάσει στο παιχνίδι του Αρη τη δική του φιλοσοφία. Και οι παίκτες του έκαναν… παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, ενώ παράλληλα επιχειρούσαν να αναπτυχθούν κυρίως απ’ τα άκρα.

Ο,τι δηλαδή ζητούσε ο Ελληνοσέρβος τεχνικός. Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Και μόλις στο 4΄ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία. Αλλά δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Τόνι Κάλβο εκτέλεσε φάουλ απ’ τα αριστερά και με κεφαλιά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της εστίας του Λόπεθ Βαγιέχο.

Αναζητούσαν το γκολ

Οσο κυλούσε η ώρα, οι Ισπανοί ισορροπούσαν το παιχνίδι, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Και είναι αλήθεια ότι έφθασαν με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, χωρίς ευτυχώς να πετύχουν.

Αλλά και ο Αρης, κυρίως μετά την είσοδο του Χαβίτο στη θέση του Τόνι Κάλβο, έψαξε το δεύτερο γκολ, αλλά κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια των παικτών του.

Ο Ούγγρος διαιτητής, Βίκτορ Κασάι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Χαλκιά, Λουσέν.

Αρης: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Γκιάρο, Μάρκο Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Τόνι Κάλβο (59΄ Χαβίτο), Νάτσο Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν (50΄ Σιστόν), Ιβιτς (81΄ Κουλουχέρης)

Σαραγοσα: Βαγέχο, Ντιόγο (71΄ Γκάμπι), Αγιάλα, Σέρχιο Γκαρθία, Παβόν, Θαπατέρ, Χουανφράν, Ντ’ Αλεσάντρο (71΄ Μιλίτο), Λουσέν, Ματουζάλεμ, Ολιβέιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή