Στους ομίλους είναι ωραία…

Στους ομίλους είναι ωραία…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ είχε τα φτερά, ως γνήσιος «δικέφαλος» και η Σάλτσμπουργκ τον… ταύρο μόνο σαν… χορηγό. Η «Ενωση» νίκησε 3-0 και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA, αφού μόνο αν παρουσιαστεί παντελώς αδιάφορη στο τερέν του «ΕΙΜ στάντιον», σε 14 βράδια, θα απολέσει αυτή τη σημαντική επιτυχία.

Πρωτεύοντα ρόλο στη νίκη έπαιξε το γρήγορο γκολ του Ζεράλντο Αλβες. Ο Πορτογάλος στόπερ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κόρνερ του Ριβάλντο και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οκς, την ώρα που ο φωτεινός πίνακας έγραφε 2’18».

Ωστόσο, το 1-0, αντί να βοηθήσει, παρέσυρε τους παίκτες του Λορένθο Σέρα Φερέρ, οι οποίοι αδικαιολόγητα προσπαθούσαν να «παγώσουν» το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έδειχνε να διαχειρίζεται λάθος την ευνοϊκή γι’ αυτήν κατάσταση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αναγκαστική αλλαγή του Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος πριν πάθει τράβηγμα έδειχνε ότι θα ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς της Σάλτσμπουργκ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά για να φθάσει η «Ενωση» στο δεύτερο γκολ και να καταλάβει ότι δεν χρειαζόταν να δείξει υπέρμετρο σεβασμό στον αντίπαλο. Δράστης ο Ριβάλντο μ’ ένα έξοχο βραζιλιάνικο «βολ πλανέ».

Το 2-0 «πάγωσε» τους παίκτες της αυστριακής ομάδας. Η… αλεπού των πάγκων Τζιοβάνι Τραπατόνι επιχείρησε ν’ ανακατέψει την τράπουλα παίζοντας με τρεις επιθετικούς, αλλά δεν υπολόγισε στην ανοησία του Βάργκας. Ο Χιλιανός αμυντικός, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 46΄, έκανε σκληρό φάουλ στο Μανού και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μάικλ Λέσλι Ντιν (71΄).

Οπως εξελισσόταν, πλέον, το παιχνίδι το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ούτε η… βροχή, που συντρόφευσε τους ποδοσφαιριστές στα τελευταία 19 λεπτά, δεν μπορούσε να το αποτρέψει. Αυτό ήρθε από τον Κονέ, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Ντούντιτς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (82΄).

Εξαιρετικός και ο Τόζερ, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Σέζαρ, στην επανάληψη, όμως, όταν έπαιξε στην φυσική του θέση (επιτελικός). Μοίρασε δύο ασίστ και μαζί με τους Κονέ και Μπλάνκο, άλλαξαν όλη την εικόνα για την ομάδα τους.

Υπέρ το δέον αυστηρός ο Βρετανός διαιτητής, Μάικλ Λέσλι Ντιν. Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Βάργκας και «κιτρίνισε» τους Ράμος, Ζεράλδο Αλβες, Καρμπόνι, Τσίκλερ.

ΑΕΚ: Μάχο, Ράμος, Ζεράλδο Αλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Καφές (51΄ Κονέ), Ενσαλίβα, Μανού, Ζούλιο Σέζαρ (29΄ Τόζερ), Ριβάλντο (60΄ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Οκς, Ντούντιτς, Καρμπόνι, Κόβατς, Τσίκλερ, Πίτακ, Μέγερ (46΄ Βάργκας), Ράκιτς (56΄ Λόκβεντς), Στεϊνόφερ, Σεκάγια, Λέιτγκεμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή