Τραυματισμένη η ελληνική άρση βαρών

Τραυματισμένη η ελληνική άρση βαρών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχημα νέα επεφύλασσε για την ελληνική ομάδα η χθεσινή μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος άρσης βαρών, που γίνεται στην Ταϊλάνδη. Ο πρωταθλητής των 77 κιλών Σπύρος Σταματιάδης, επιχειρώντας να καταρρίψει κατά ένα κιλό το πανελλήνιο ρεκόρ του αρασέ (165 του Βίκτωρα Μήτρου), υπέστη εξάρθρωση του αριστερού αγκώνα. Ο Σταματιάδης, που αγωνίσθηκε στο Β΄ γκρουπ (σήμερα διεξάγεται ο αγώνας στο Α΄), στην τελευταία του προσπάθεια, αφού σήκωσε τα 166 κιλά, φαίνεται ότι χαλάρωσε και έπεσε στο πλατό σφαδάζοντας από τους πόνους. Του τοποθετήθηκε νάρθηκας και διεκομίσθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Με τα 161 κιλά που είχε σηκώσει ήταν πρώτος στο αρασέ στο γκρουπ και είχε βάλει τα θεμέλια για μια πολύ καλή θέση στη γενική κατάταξη. Η ομάδα έχει και άλλη απώλεια. Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης δεν μετέβη χθες στην Τσιάνγκ Μάι, διότι υπέστη οξεία γαστρεντερίτιδα.

Κατά τ’ άλλα, μετά τον Δ. Κυριλλίδη, και η Μαρία Πιπιλιαρίδου (53 κ.) κατετάγη 26η, στις 36, στο σύνολο κι έμεινε εκτός βαθμολόγησης για μία θέση. Η 21χρονη αθλήτρια κατετάγη 30ή στο αρασέ με 75 κ., 28η στο ζετέ με 95 και 26η στο σύνολο με 170. Σήμερα, στην κατηγορία των 58 κ. θ’ αγωνισθούν η Χαρίκλεια Καστρίτση και η Αννα Αθανασιάδου, στο Γ΄ και στο Β΄ γκρουπ, αντίστοιχα. Εχουν δηλωθεί, συνολικά, 34 αθλήτριες. Οι Ελληνίδες στοχεύουν θέση στη βαθμολογούμενη 25άδα, αλλά ειδικά η Αθανασιάδου μπορεί να βρεθεί στις 15 καλύτερες.

Τα χθεσινά αποτελέσματα: 53 κ. Γ: Λι Πινγκ (Κίνα) 219 (93-126), Νοβίκαβα (Λευκορωσία) 213 (94-119), Γιοόν Τζιν-χέε (Ν. Κορέα) 211 (94-117). Στο αρασέ 1η η Γιοόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή