ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΠΩΣ θα πρέπει, όταν η τηλεόραση μεταδίδει αγώνες των ξένων ομάδων από το Τσάμπιονς Λιγκ, να μπαίνει και το γνωστό σήμα, αυστηρώς ακατάλληλο. Οχι φυσικά για τα παιδιά, αλλά για όλους τους Ελληνες φιλάθλους. Οποιας ηλικίας και όποιων οπαδικών προτιμήσεων. Διότι, όσο παρακολουθούν αυτά τα παιχνίδια, τόσο απογοητεύονται και… γυρίζουν τις πλάτες στις δικές τους ομάδες.

ΓΙΑΤΙ πράγματι, κάτι βράδια όπως αυτό της Τετάρτης… τρέχεις να αγοράσεις τρεις και τέσσερις τηλεοράσεις για να μπορείς ν’ απολαύσεις συγχρόνως όλα τα ματς. Δεν αρκείσαι στο ένα. Είσαι σίγουρος πως σ’ ένα άλλο συμβαίνουν πράγματα και θαύματα, τα οποία τα χάνεις, παρακολουθώντας μόνο το ένα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – Λιόν είχε η ΝΕΤ: Ροναλντίνιο, Μέσι, Ανρί, Τουρέ. Είπαμε να το δούμε. Κάποια στιγμή αλλάξαμε και πήγαμε στο Σούπερσπορ1. Αρσεναλ – Σεβίλλη. Η ανανεωμένη ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ απέναντι στην πιο φορμαρισμένη των τελευταίων μηνών, που πήρε όποιον τίτλο έβρισκε μπροστά της. Αντε τώρα να γυρίσεις πίσω στη Βαρκελώνη…

ΤΟ ΘΕΜΑ, όμως, είναι κι άλλο. Στις συγκρίσεις… Μεταξύ αυτών των δύο αγώνων και αυτού που παρακολουθήσαμε την Τρίτη το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινά σημεία. Κάποιες ομοιότητες μεταξύ των ομάδων που βλέπαμε και αυτών που είχαμε δει πριν από ένα βράδυ στο φαληρικό γήπεδο. Και, φυσικά, δεν μας ενδιέφερε η εμφάνιση της Λάτσιο, αλλά αυτή του Ολυμπιακού. Οσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν βρήκαμε τίποτα άλλο, εκτός από τα… σεντόνια με το άστρο. Το σήμα που μας υπενθύμιζε πως και η δική μας ομάδα έπαιζε σ’ έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ, δεν διακατεχόμαστε από υπέρμετρο θαυμασμό για ό,τι προέρχεται από το εξωτερικό. Ομως δεν μπορούμε και να μην απογοητευόμαστε, όταν διαπιστώνουμε πως οι δικές μας ομάδες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός, είναι τουλάχιστον δύο ταχύτητες πίσω από τις περισσότερες που συμμετέχουν στον θεσμό. Και είναι ουτοπία να πιστεύουμε πως θα βρεθεί κάποια στο μέλλον που θα μπορέσει να φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο τα λεφτά που διαθέτουν αυτές. Είναι μεν βασικός παράγοντας, αλλά όχι ο απόλυτος. Είναι και η νοοτροπία. Τρία γκολ «έφαγε» η Σεβίλλη. Μήπως πιστεύετε πως θα βγει ο… τεχνικός διευθυντής να προβεί σε δηλώσεις που να θίγουν τον προπονητή της; Ή κάποιος από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα κάνει τον… ειδήμονα σε τεχνικά θέματα και θα κριτικάρει κι αυτός τον προπονητή;

ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν θα συμβεί. Ακόμα κι αν η διοίκηση διαπιστώσει πως έχει ευθύνες ο κ. Ράμος, θα τον καλέσει και θα του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας τους. Οπως ακριβώς έγινε και στην Τσέλσι. Ο Αμπράμοβιτς μάλλον… κουράστηκε να πληρώνει, βρήκε αφορμή το 1-1 με τη Ρόζεμποργκ και έδωσε τέλος στη συνεργασία του Πορτογάλου Μουρίνιο με την Τσέλσι. Οι απόψεις και οι κρίσεις κάποιων εναντίων κάποιων, όταν δεν γίνονται «ενώπιος ενωπίω», μόνο προβλήματα προξενούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή