Δικαίωμα στο όνειρο…

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Χορός, ρυθμός, χάρη, αθλητισμός. Τέσσερις λέξεις που κυριαρχούν στη ζωή της Μαρίνας Φετέεβα, της ομοσπονδιακής προπονήτριας της ρυθμικής γυμναστικής. Η καταξιωμένη παλιά γυμνάστρια γύρισε πριν από δύο μήνες σε γνωστά… λημέρια και ανέλαβε την εθνική του ανσάμπλ με στόχο να πετύχει ένα μικρό θαύμα: να καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να ετοιμάσει τις διεθνείς μας για να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σήμερα, στο στάδιο «Τόφαλος» της Πάτρας (18.00-22.00), οι κουκλίτσες της γυμναστικής θα χορέψουν σε ρυθμούς – πρόκρισης (για την Κίνα θα ταξιδέψουν οι δέκα πρώτες ομάδες).

«Δεν είναι εύκολο. Ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός μας και υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Δουλέψαμε αρκετά και τώρα θα δούμε εάν θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Βασική επιδίωξή μας είναι μια θέση στην πρώτη δεκάδα ώστε να πάρουμε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς», μας λέει η Μαρίνα Φατέεβα.

Στην Πάτρα βρίσκονται οι κορυφαίες ομάδες ανσάμπλ από όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα των Ρωσίδων, Λευκορωσίδων, των Ιταλίδων, των αθλητριών από το Αζερμπαϊτζάν ξεχώρισαν κατά την προπόνηση στο πόντιουμ. Το έργο των Ιωάννα Διαμαντίδου, Δήμητρα Καφαλίδου, Δήμητρα Κουτροπούλου, Ολγα – Αφροδίτη Πηλιάκη, Παρασκευή Πλεξίδα και Νικολέτα Τσάγαρη δεν αναμένεται εύκολο. «Με αυτά που είδα πιστεύω ότι η πρώτη εξάδα είναι κλεισμένη. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οκτώ χώρες θα παλέψουμε για τέσσερις θέσεις», τονίζει η έμπειρη Ρωσίδα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Μαρίνα Φατέεβα ήταν η προπονήτρια που οδήγησε την προηγούμενη ομάδα του ανσάμπλ σε διακρίσεις σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Στη συνέχεια, έμεινε εκτός εθνικής ομάδας μέχρι πρόσφατα που μετά την αλλαγή διοίκησης στη Γυμναστική Ομοσπονδία επέστρεψε.

Στους ρυθμούς της «Μισιρλού» θα χορέψουν οι λιλιπούτειες γυμνάστριές μας στα πέντε σχοινάκια, ενώ για τα τρία στεφάνια – δύο κορύνες προτίμησαν το «African Rundown». «Η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά, ελπίζουμε να βρεθούμε σε καλή ημέρα και να μη γίνουν λάθη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες και έχει γίνει καλή δουλειά. Δυστυχώς είχαμε λίγο χρόνο με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο ευχαριστημένοι. Θέλαμε τα κορίτσια μας να έχουν ακόμα καλύτερη προετοιμασία αλλά εάν πάρουμε την πρόκριση θα μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως πρέπει για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στους Ολυμπιακούς», υπογραμμίζει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ελένη Μιχοπούλου.

Η ομάδα της ρυθμικής έκανε χθες το απόγευμα προπόνηση και όλα τα κορίτσια βρίσκονται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή