Ελπίδες για καλύτερη μπάλα άφησε ο ΠΑΟ

Ελπίδες για καλύτερη μπάλα άφησε ο ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι-δεν είναι η Αρτμέντια ασφαλές μέτρο σύγκρισης, ο Παναθηναϊκός έδειξε σ’ αυτό το παιχνίδι πολλά από τα στοιχεία που υποσχέθηκε ο Πεσέιρο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Πέρα από την (ασυνήθιστη για τους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια) ανατροπή του σκορ και το νικηφόρο αποτέλεσμα, που έχει κι αυτό τη δική του ιδιαίτερη σημασία έπειτα από μια μακρά περίοδο ανομβρίας σε επίσημους αγώνες, η συνολική εικόνα της ομάδας άρεσε και δημιούργησε προσδοκίες για τη συνέχεια. Ο Πεσέιρο περιμένει ακόμα καλύτερη εικόνα όταν τα συνεχόμενα παιχνίδια θα φέρουν ρυθμό, αυτοματισμούς και συνοχή, αλλά έδειξε ικανοποιημένος από όσα είδε, σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη ανάγκη από ένα καλό αποτέλεσμα με μια ανάλογη απόδοση.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μάτος κέρδισε τις εντυπώσεις με το μεστό του παιχνίδι, στην καλύτερη εμφάνιση που έκανε από τότε που ήλθε στην Ελλάδα.

Εξαιρετικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Δημούτσος. Αν και όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο δεν προκάλεσε θόρυβο ανάλογο με την εμφάνιση του Νίνη, δείχνει στην πορεία ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή αντίστοιχης ποιότητας, με ελπιδοφόρο μέλλον. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Ν’ Ντόι (κι όχι πλέον Ν’ Ντογέ, σύμφωνα με διευκρίνιση του ιδίου). Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα και συν τοις άλλοις, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό. «Ηταν ένα γκολ περισσότερο σημαντικό για την ομάδα και όχι για μένα. Το πέτυχα και πήγα κατευθείαν στους φιλάθλους μας, γιατί ήξερα πόσα χιλιόμετρα έκαναν για να μας βοηθήσουν και ήθελα να τους ευχαριστήσω. Ημασταν καλοί και νικήσαμε δίκαια. Δουλέψαμε πολύ για τη νίκη. Δεν ήταν εύκολη γιατί είχαμε μόνο ένα παιχνίδι στα πόδια μας. Βελτιωνόμαστε, αυτό έχει σημασία» δήλωσε ο 22χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός.

Επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός επικεντρώνει την προσοχή του στο αυριανό παιχνίδι με τον (κακό του δαίμονα) Εργοτέλη.

Η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα αμέσως μετά τον αγώνα, για να μη χαθεί η σημερινή μέρα, μιας και ο χρόνος είναι λιγοστός και μεσολαβεί ένα ακόμη ταξίδι, αυτή τη φορά στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Οι προθέσεις του Πεσέιρο για την ενδεκάδα παραμένουν αδιευκρίνιστες. Από τη μία πλευρά θέλει να κρατήσει το ίδιο σχήμα για να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερη συνοχή και καλύτερο ρυθμό, από την άλλη όμως ίσως χρειαστεί να ξεκουράσει ή να προφυλάξει ορισμένους παίκτες, όπως τον Δημούτσο και τον Καραγκούνη. Ο 19χρονος μέσος δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και ίσως πάρει «ανάσες» αύριο, ενώ ο διεθνής άσος αποχώρησε με ενοχλήσεις. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού θα βρεθούν αύριο περίπου 2.000 οπαδοί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή