Η δική της πρεμιέρα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας το ένα πόδι στους ομίλους του κυπέλλου UEFA, η ΑΕΚ θα επιχειρήσει αύριο, απέναντι στον Ατρόμητο (19.00, ΟΑΚΑ), να πατήσει και με τα δύο, γερά, στο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρεμιέρα της «Ενωσης», αφού η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής με τη Βέροια είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών και Σεβίλλης.

Ωστόσο, παρά την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια (την Τετάρτη υπάρχει και ο αγώνας στη Βέροια) και τους τραυματισμούς, οι οποίοι ήταν και το τίμημα του αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ, ένας άνεμος αισιοδοξίας για κάτι καλό, φέτος, πνέει στα αποδυτήρια της ομάδας. Και αυτό διότι οφείλεται στη σημαντική, από πολλές απόψεις, νίκη επί της αυστριακής ομάδας.

Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, έστειλε το μήνυμα, λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μας και το αποτέλεσμα. Στηριζόμενοι συνεχώς από το κοινό μας, να διατηρήσουμε το πάθος και την όρεξη στο παιχνίδι μας».

Μελανό σημείο της προχθεσινής ημέρας, ήταν οι πολλοί τραυματισμοί. Τρεις παίκτες τέθηκαν εκτός ομάδας οι Ζούλιο Σέζαρ, Καφές, Μανού ενώ ο Ριβάλντο αναμένεται να προφυλαχθεί. Ο Βραζιλιάνος πρόκειται ν’ απουσιάσει για περίπου 20 ημέρες ύστερα από τη θλάση στον δεξιό δικέφαλο, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με Ατρόμητο, Βέροια, Λεβαδειακό και Σάλτσμπουργκ.

Ο Μανού υπέστη διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική και ο Καφές κάκωση α΄ βαθμού του αριστερού έσω πλαγίου συνδέσμου, ενώ ο «Ρίμπο» αισθάνεται ενοχλήσεις στους ραχιαίους, όμως, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι τιμωρημένοι Λυμπερόπουλος, Πλιάτσικας και Τόζερ.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν τον Φερέρ να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, ακολουθώντας το αγαπημένο του «rotation». Αλλωστε είχε διαμορφώσει το κλίμα από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έλεγε στους ποδοσφαιριστές του ότι «στα παιχνίδια που ακολουθούν οι περισσότεροι από εσάς θα παίξουν».

Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να επανέλθει ο Γκουστάβο Μαντούκα, που έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ, αφού κρίθηκε ανέτοιμος, έχοντας μόλις δύο προπονήσεις, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Ευτυχής στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Γιούργκεν Μάχο, όπως δήλωσε στο πρόγραμμα του αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ. «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες τις Ελλάδας.

Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, φιλόδοξη. Εχει πολύ καλό υλικό και πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος ήταν πολύ σταθερός στο ντεμπούτο του απέναντι στην ομάδα της χώρας του. Αναφερόμενος στη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί σε συνθετικό χλοοτάπητα, τόνισε: «Η μπάλα πάει πολύ γρήγορα σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να προσαρμοστούμε. Ολες οι ομάδες στην Αυστρία, πριν αγωνιστούν εκεί, κάνουν μια εβδομάδα προπόνηση σε παρόμοιο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι αυτό από μόνο του θα κάνει τη διαφορά. Οσο για τους φίλους της Σάλτσμπουργκ, δημιουργούν πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή