Πισω απο τις Καμερες

5' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γάντι ο ρόλος του στόπερ…

Τo καλοκαίρι είχε γίνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με την αναγκαιότητα απόκτησης απ’ τον Ολυμπιακό ενός κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα, τα πολλά λάθη του Ζούλιο Σέζαρ στη διάρκεια της προετοιμασίας, διατηρούσαν στην επικαιρότητα το θέμα της αγοράς ενός στόπερ απ’ τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Και είναι αλήθεια ότι ο Ιλια Ιβιτς επιχείρησε να φέρει στον Πειραιά έναν κεντρικό αμυντικό, τον οποίο αναζήτησε στην αγορά της Ιταλίας αλλά και της Αργεντινής. Τελικώς, η όποια αγορά… πάγωσε. Κάτι που δεν ανησύχησε, ούτε τον Τάκη Λεμονή, αλλά ούτε και τον Ιλια Ιβιτς, καθώς και οι δύο θεωρούσαν ότι στο δυναμικό της ομάδας υπήρχαν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ζούλιο Σέζαρ κάθισε στον πάγκο και δίπλα στον Αντζα χρησιμοποιήθηκε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Ο Πολωνός είχε δώσει τα… διαπιστευτήρια του ως κεντρικός αμυντικός και στην περυσινή περίοδο, όταν και είχε πάρει σχεδόν… άριστα με την απόδοσή του στα λιγοστά παιχνίδια που είχε παίξει στόπερ (για παράδειγμα, στον αγώνα με τη Σαχτάρ). Παράλληλα, στόπερ παίζει πια και στην Εθνική Πολωνίας. Ο Τάκης Λεμονής τον εμπιστεύθηκε για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». Και ο Πολωνός ήταν άκρως αποτελεσματικός. Πολύ δύσκολα θα τον ξαναδούμε πια σε ρόλο δεξιού ή αριστερού μπακ… Ν. Ν. Γ.

Ξανά ο κόσμος στα γήπεδα

Ηταν όντως «μαγική» η βραδιά της Πέμπτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέντε νίκες μέσα σε ένα βράδυ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν είχαμε δει και πιθανώς να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ευθυγραμμιστούν ξανά οι… πλανήτες για να τις ξαναδούμε. Και το καλό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι απανωτές επιτυχίες ήλθαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, όχι τόσο επειδή πάει να σωθεί μια παρτίδα που έμοιαζε χαμένη στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όσο γιατί οι Ελληνες φίλαθλοι είχαν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη λογική της απαξίωσης των ελληνικών ομάδων, δείχνοντας φανερά μικρότερο ενδιαφέρον απ’ όσο συνήθως στο ξεκίνημα της νέας περιόδου. Οι επιτυχίες αυτές σε συνδυασμό με το «χρυσό» 2-2 της Εθνικής μας στη Νορβηγία, μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα και φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στις ομάδες.

Δύσκολη νίκη

Μέσα στην παράλογη λογική του ποδοσφαίρου, δεν είναι περίεργο που η πιο δύσκολη νίκη ήλθε από τον Παναθηναϊκό, που θεωρητικά και ουσιαστικά, είχε πιο εύκολη αποστολή σε σχέση με τους άλλους. Μπλάκμπερν, Σαραγόσα, Σάλτσμπουργκ και η Σοσό στη Γαλλία, έμοιαζαν σαφώς πιο δύσκολη αντίπαλοι για τη Λάρισα, τον Αρη, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο αντίστοιχα, σε σχέση με την Αρτμέντια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κι όμως, ενώ οι άλλες ομάδες μας πήραν «κεφάλι» από νωρίς στο σκορ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με την ψυχή στο στόμα ακριβώς στο 90΄. Θα ήταν πάντως κρίμα κι άδικο να ήταν οι «πράσινοι» αυτοί που θα χαλούσαν τη συνταγή. Εκαναν πάρα πολύ καλή εμφάνιση, έχασαν πολλές ευκαιρίες για μια νίκη με ευρύ σκορ και (κυρίως) έδειξαν στο παιχνίδι τους πολλά από τα στοιχεία που υποσχέθηκε ο Πεσέιρο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Χρ. Κ.

Προξενητής κρίσεων

Την κρίση που έχει προκαλέσει στον Παναθηναϊκό ο Εργοτέλης τα τελευταία δύο χρόνια, δεν την έχει προκαλέσει καμιά άλλη ελληνική ομάδα, ούτε καν ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» έχασαν σχεδόν όλη τη χρονιά μέχρι να ξεπεράσουν τα απόνερα της οδυνηρής ήττας τους πριν από δύο χρόνια στο Κύπελλο, ενώ πέρυσι, από τον Εργοτέλη ξεκίνησε η ανώμαλη προσγείωσή τους μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ο Μουνιόθ, μάλιστα, είχε πει σε φίλους του λίγο πριν να φύγει ότι, αν δεν είχε έλθει εκείνη η καταστροφική ήττα σε ανύποπτη στιγμή, το φινάλε θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικό. Ηταν μια ήττα που «τσάκισε» ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό και τον έστειλε στο καναβάτσο, γκρεμίζοντας ό,τι καλό είχε χτίσει με το σερί του εκτός έδρας 4-1 επί της ΑΕΚ, του 3-0 επί του Ηρακλή και του εκτός έδρας 1-0 επί του Ολυμπιακού. Χρ. Κ.

Συμπτώσεις

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι στα ματς πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, εύκολα ή δύσκολα, κερδίζει. Είχε νικήσει 3-1 πριν από τρία χρόνια και 1-0 πέρυσι, με το ωραίο γκολ του Μπόβιο. Η εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα, γίνονται αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει κι αυτό είναι, ομολογουμένως, κάτι πολύ σπάνιο.Χρ. Κ.

Τους ξέρουν έξω

Ο Καραγκούνης και ο Φύσσας είναι οι δύο πιο γνωστοί παίκτες του Παναθηναϊκού στη Σλοβακία. Εκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση στους δημοσιογράφους το γεγονός ότι ο Φύσσας δεν είναι βασικός, όχι τόσο επειδή τον θυμούνται από το Euro, όσο επειδή έκανε στη Σλοβακία ίσως το καλύτερο παιχνίδι του ως παίκτης της Μπενφίκα και τους είχε εντυπωσιάσει. Αυτή την εικόνα έχουν ακόμα στα μάτια τους, μόνο που από τότε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια.. ρ. Κ.

Παράγινε το κακό

Εχει παραγίνει το πράγμα με τις αλλαγές υπηκοοτήτων στον αθλητισμό. Στην πάλη, όμως, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ενα παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό, αλλά και ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν. Ο Μπαζάρ Μπαζαργκούρεφ το 2002 αναδείχθηκε 4ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων εκπροσωπώντας τη Ρωσία. Εφέτος τον Μάιο εστέφθη πρωταθλητής… Ασίας, αγωνισθείς με τη σημαία του Ουζμπεκιστάν. Και τέσσερις μήνες αργότερα, προχθές, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για λογαριασμό του Κιργιζιστάν… Και δεν είναι η μόνη περίπτωση.Ν. A. Κων.

Ενεση αισιοδοξίας

Τονωτική… ένεση έκαναν στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ, περίπου, δέκα κοριτσάκια που παρακολούθησαν την προπόνησή της. Οι λιλιπούτειες πιτσιρίκες, αθλήτριες, κάποιες της ρυθμικής, χειροκροτούσαν ρυθμικά σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των προγραμμάτων από τις διεθνείς μας. Οταν οι γυμνάστριες ολοκλήρωσαν την πρόβα, οι μικρούλες είπαν ένα αυτοσχέδιο τραγουδάκι, στο οποίο έλεγαν πως τους άρεσε το πρόγραμμα. Σπυρ. Σπαν.

Κοντά της οι φίλοι

Φανατικούς φίλους έχει η Ελίνα Ανδριόλα. Στο στάδιο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, όπου πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, είχαν αναρτηθεί αρκετά πανό υπέρ της πρωταθλήτριάς μας, που κατάφερε να μπει στις 24 καλύτερες γυμνάστριες του κόσμου, οπότε της αξίζουν και με το παραπάνω.Σπυρ. Σπαν.

Σταρ με τα όλα της

«Σταρ» με τα όλα της είναι η Ολυμπιονίκης, Αλίνα Καμπάεβα. Η Ρωσίδα γυμνάστρια συμπεριφέρεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας σα να είναι βασίλισσα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήρθε στη χώρα μας με λίαρ τζετ. Τα επιπλέον κιλά που έχει πάρει, της στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το χάλκινο μετάλλιο στην κορδέλα και, βέβαια, το χρυσό στο ομαδικό. Οταν κατάλαβε ότι δεν θα γύριζε πίσω με διακρίσεις σε όλα τα όργανα, έβαλε τα κλάματα. Ακόμα και οι… βασίλισσες έχουν ευαίσθητες στιγμές!`Σπυρ. Σπαν.

Στην ώρα του

Οι δηλώσεις στήριξης του Παναγιώτη Γιαννάκη προς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ήρθαν σε μία στιγμή, όπου οι σχέσεις των δύο ανδρών φαινόταν τεταμένες. Μπορεί, ο ομοσπονδιακός τεχνικός να μη θέλει να τραβήξει το «σχοινί» στα άκρα, αλλά μέσα στην ομοσπονδία ο «Λάζος» μόνο φιλίες δεν διαθέτει. Και το γεγονός αυτό είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο στην μετέπειτα πορεία του 27χρονου σέντερ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή