Αδικημένος αισθάνεται παρά το αργυρό μετάλλιο ο Ηλιάδης

Αδικημένος αισθάνεται παρά το αργυρό μετάλλιο ο Ηλιάδης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από, περίπου, 15 χρόνια μια θέση στην δεκάδα (ακόμα και η 10η) σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν μεγάλη επιτυχία για έναν Ελληνα αθλητή. Στη συνέχεια, άρχισε η… βροχή των μεταλλίων και οτιδήποτε άλλο πέρα από την πρώτη θέση θεωρείτο, σχεδόν, αποτυχία. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μας, Ηλίας Ηλιάδης, ήρθε δεύτερος και τις πρώτες ώρες, μετά τον αγώνα, κάθε άλλο παρά χαρούμενος ήταν. Οχι γιατί απέτυχε αλλά γιατί δεν κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στον ημιτελικό αγωνίστηκε εννέα λεπτά απέναντι στον Ολλανδό, τρις Ολυμπιονίκη, Μαρκ Χουιζίνγκα (ένα χρυσό και δύο χάλκινα), τον νίκησε και πήγε κουρασμένος στον τελικό. Εκεί δεν βρήκε απέναντί του μόνο τον Γεωργιανό, Ιρακλί Τσιρεκίτζε αλλά και τη διαιτησία. «Από την αρχή οι κριτές δεν με έπαιξαν καλά», τονίζει ο αθλητής μας και με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει προσθέτει: «Δεν φταίνε μόνον αυτοί. Πάλευα οκτώ λεπτά και μια λάθος εκτίμησή μου, έδωσε πόντο στον αντίπαλο».

Μόλις ο Ηλίας Ηλιάδης επέστρεψε από το Ρίο της Βραζιλίας έδωσε το μετάλλιο στην δίχρονη κορούλα του Μαρία και, αμέσως, έβαλε νέους στόχους. «Δεν θα ξεκουραστώ καθόλου. Θα πάρω μέρος σε προολυμπιακά τουρνουά, παρόλο που έχω κερδίσει την πρόκριση. Βέβαια, δεν θα χάσω κιλά και, έτσι, θα παίξω σε άλλη κατηγορία. Στους Ολυμπιακούς στοχεύω σε ένα μετάλλιο, το χρυσό. Το θέλω πολύ και θα δουλέψω όσο χρειάζεται για να το κατακτήσω».

Βαρύ το πρόγραμμα του τζουντόκα μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα πάρει μέρος σε προολυμπιακά στην Αγγλία, την Ολλανδία και το Αζερμπαϊτζάν ενώ θα αγωνιστεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων. «Θα ήταν αχαριστία να πούμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι με ένα ασημένιο μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα πω, όμως, ότι το χρυσό του το στέρησαν οι διαιτητές», προσθέτει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Ο κορυφαίος τζουντόκα μας έγινε γνωστός στη χώρα μας μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στην Αθήνα. Από τότε η ζωή του έχει αλλάξει. Παντρεύτηκε, έχει μια χαριτωμένη κορούλα, είναι αξιωματικός στις Ενοπλες Δυνάμεις ενώ η τροπαιοθήκη του έχει γεμίσει από διακρίσεις. Εχει άραγε εκπληρώσει τα όνειρά του; «Οχι», μας απαντάει και με παιδική αφέλεια μας εξηγεί: «Εχω κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Σε παγκόσμιο δεν έχω ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή