Πρώτο τεστ η πρόκριση για Πεκίνο

Πρώτο τεστ η πρόκριση για Πεκίνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη πρόκληση της εθνικής ομάδας «ακούει» στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Για να φτάσει, όμως, ώς εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πρέπει πρώτα να προκριθεί από το προολυμπιακό τουρνουά τον Ιούλιο. Ενα τουρνουά «φάντασμα», μέχρι στιγμής, το οποίο άγνωστο παραμένει πού θα διεξαχθεί και πότε ακριβώς θα διεξαχθεί.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το τουρνουά θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 13 Ιουλίου και σε αυτό θα μετάσχουν, εκτός από την Ελλάδα, η Γερμανία, η Κροατία, η Σλοβενία, το Πουέρτο Ρίκο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, το Καμερούν, το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Λίβανος, η Κορέα και η Νέα Ζηλανδία. Οι δώδεκα αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για το Ολυμπιακό τουρνουά. Οσον αφορά τον τόπο στον οποίο θα διεξαχθεί η διοργάνωση, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τη χώρα, με τις υποψηφιότητες να είναι αρκετές και να συμπεριλαμβάνει και την ελληνική. Κυριότεροι αντίπαλοί μας για την ανάληψη του τουρνουά είναι η Βραζιλία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Στη μάχη της πρόκρισης στους Αγώνες του Πεκίνου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα πρέπει πιθανότατα να προετοιμάσει την ομάδα, χωρίς δύο από τα βασικά της στελέχη. Ο λόγος για τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δήμο Ντικούδη, οι οποίοι ενδεχομένως να ζητήσουν από τον Γιαννάκη να μην κληθούν στην Εθνική, προκειμένου να ξεκουραστούν από το βεβαρημένο πρόγραμμα των τελευταίων ετών. Βέβαια, σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής, οι Παπαλουκάς και Ντικούδης θα ενισχύσουν κανονικά την προσπάθεια της ομάδας στην Κίνα. Οπότε, χωρίς τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού και τους Χατζηβρέττα, Παπαδόπουλο η δευτεραθλήτρια κόσμου αλλάζει ριζικά αγωνιστικό πρόσωπο. Οι Αγώνες του 2008 ίσως αποτελέσουν το «κύκνειο άσμα» για κάποιους από αυτή την «χρυσή» φουρνιά. Δεν αποκλείεται κάποιοι να ακολουθήσουν το δρόμο του Νίκου Χατζηβρέττα, ο οποίος επέλεξε στα 30 του (σε περίοδο αγωνιστικής ακμής) να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή