ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χάιδεψε αυτιά ο Ιβιτς, είπε αλήθειες

Στο κάτω κάτω της γραφής, τι είπε ο Ιλια Ιβιτς μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάτσιο; Περιέγραψε ό,τι είδε όλη η Ελλάδα μέσω της τηλέορασης. Πως οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν μετά το γκολ του Γκαλέτι και ενδεχομένως να υπερεκτίμησαν τη Λάτσιο. Στις προηγμένες ποδοσφαιρικά κοινωνίες (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία), ανάλογες τοποθετήσεις δεν θα προκαλούσαν εντύπωση, ούτε θα δημιουργούσαν… ρωγμές σε οποιοδήποτε οικοδόμημα.

Οσα δήλωσε ο Ιλια Ιβιτς ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού για ένα παιχνίδι. Απλά είναι τα πράγματα. Δηλαδή τι έπρεπε να πει; Να… χαϊδέψει τα αυτιά με μία εκτός πραγματικότητας τοποθέτηση;

Μάλλον αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Ή καλύτερα, ορισμένοι εκτός της ομάδας θέλουν να δημιουργούν προβλήματα, με την ελπίδα να αλλάξουν στο μέλλον οι ισορροπίες προς όφελός τους. Μόνο που στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά να αποφεύγουν τέτοιου είδους παγίδες. Ν. Ν. Γ.

Αυστηρές ποινές

Η πειθαρχικη επιτροπή της UEFA ήταν πολύ αυστηρή στις αποφάσεις της. Για την περίπτωση του επεισοδίου ανάμεσα στους Φελίπε Σκολάρι και Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, ο Βραζιλιάνος τεχνικός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 12.000 ευρώ, για το χαστούκι που έδωσε στον Σέρβο αμυντικό. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν πιο επιεικής με τον παίκτη της Σεβίλλης, αφού του επέβαλε την ποινή των δύο αγωνιστικών. Με ίδια ποινή τιμωρήθηκε και ο Σαούλιους Μικολιούνας, επειδή προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι στην αναμέτρηση της Λιθουανίας με τη Σκωτία. Επικροτούμε τις εν λόγω αποφάσεις και αναμένουμε παρόμοιες ή αυστηρότερες τιμωρίες και στο δικό μας πρωτάθλημα. Δυστυχώς, ακόμη και στην εποχή μας, πρέπει να… πίπτει ράβδος για να συνετιστούν κάποιοι. Δ. Λουκ.

Δίνει εισιτήρια

Το σημερινo παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο είναι ιδιαίτερο, πέρα από τους αγωνιστικούς, και για έναν ακόμη λόγο: είναι το πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά πάρα πολύ καιρό, που ο Παναθηναϊκός επέτρεψε να διατεθούν εισιτήρια σε οπαδούς του, έστω και μεμονωμένα. Για να τα προμηθευθεί κάποιος, δεν χρειάζεται να είναι μέλος του Ticket Club, είναι απαραίτητο, όμως, να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα.Χρ. Κ.

Κατάσκοποι κι εδώ

Κατaσκοποι υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης προπόνησης, στο πόντιουμ των ομάδων του ανσάμπλ υπήρχαν προπονήτριες και υπεύθυνοι από διάφορες χώρες, ώστε να «κατασκοπεύσουν» τα προγράμματα των αντιπάλων τους αλλά και να… κλέψουν ιδέες. Σπυρ. Σπαν.

Ξανά στο τιμόνι

Ταλeντο για να φτιάχνει ομάδες προορισμένες γα υψηλό πρωταθλητισμό έχει Μαρίνα Φατέεβα. Εχει βοηθήσει, στο παρελθόν, τις διεθνείς μας να κατακτήσουν μετάλλια σε πολλές διεθνείς διοργανώνεις. Υστερα από απουσία αρκετών ετών βρίσκεται ξανά στο τιμόνι της Εθνικής. Το χρονικό διάστημα που προπονούσε τις αθλήτριές μας ήταν πολύ μικρό. Τα μόνο που χρειάζεται για να φανεί η δουλειά της, είναι πίστωση χρόνου και λίγη τύχη. Σπυρ. Σπαν.

Νίκησαν τον χρόνο

Αυτοi κι αν νίκησαν τον χρόνο. Τρεις αθλητές πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στην κατηγορία των 95 ετών και άνω. Ο Αυστριακός, Αλφρεντ Προκς έριξε δίσκο. Εχει γεννηθεί το… 1908. Δύο… νεαροί, γεννημένοι μόλις το… 1912, είχαν δυνάμεις κι έκαναν πολλά αγωνίσματα. Ο Γερμανός Φρίντριχ Μάλο έτρεξε 100 και 200 μ. και έριξε σφαίρα και ακόντιο. Τέλος, ο Μεξικανός, Μανουέλ Γκονσάλες – Μουνιός έτρεξε 100, 200, 400 και 800 μ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές. Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή