Δίνουν 100 εκατ. ευρώ στον Βενγκέρ για «ψώνια»

Δίνουν 100 εκατ. ευρώ στον Βενγκέρ για «ψώνια»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οικονομικό ρίσκο της μετακόμισης στο Στάδιο Εμιρεϊτς έφερε αποτελέσματα για τους «κανονιέρηδες» της Αρσεναλ, που όχι μόνο δεν βάρεσαν κανόνι, αλλά διαθέτουν και πολλά χρήματα για να ενισχύσουν περαιτέρω το… οπλοστάσιό τους. Ο τεχνικός της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, έχει πλέον, κατά δήλωση κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της ομάδας, 70 εκατομμύρια λίρες (100,4 εκατ. ευρώ) στη διάθεσή του για μεταγραφές. «Διαθέτουμε πλέον αρκετή οικονομική δύναμη για να χρηματοδοτήσουμε τις μεταγραφές τις οποίες επιθυμεί να κάνει ο Αρσέν Βενγκέρ» πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Κιθ Εντελμαν.

Βάσει των στοιχείων για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Μαΐου, το πρώτο της Αρσεναλ με έδρα το νέο στάδιο, τα κέρδη έφτασαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ από τους αγώνες που έδωσε, ή 4,4 εκατ. ευρώ από κάθε αγώνα που έδινε εκεί η σημερινή πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο τζίρος του συλλόγου ανήλθε στα 288,2 εκατ. ευρώ, μια αύξηση περίπου πενήντα τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο κ. Βενγκέρ είχε θέσει τελεσίγραφο την προειδοποίησή του ότι αν έως τον Δεκέμβριο δεν είχε τη δυνατότητα να ξοδέψει πολλά χρήματα για την ενίσχυση της Αρσεναλ θα έφευγε από τον σύλλογο. Στο μεταξύ, ο κ. Βενγκέρ υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του, ενώ μαίνεται και η μάχη σε επίπεδο επενδυτών για την απόκτηση μετοχών ύστερα από την είσοδο του Ρώσου Αλισερ Ουσμάνοφ και του Αμερικανού Σταν Κρένκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή