Είχαμε τα πρώτα καλά μηνύματα

Είχαμε τα πρώτα καλά μηνύματα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΙ, έτσι μόνο μπορούν οι ομάδες να ξαναφέρουν τον κόσμο στις εξέδρες. Να δούμε σε όλα τα γήπεδα την εικόνα που παρουσίασαν η Τούμπα το Σάββατο και το «Καραϊσκάκη» την Κυριακή. Και δεν ήταν μόνο σ’ αυτά τα δύο. Αρκετός κόσμος στη Λάρισα και στη Νέα Σμύρνη. Σχετικά ικανοποιητική προσέλευση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στα Γιάννενα, στη Β΄ κατηγορία, αλλά και σε δύο παιχνίδια της Γ΄, στο Αγρίνιο και στην Πάτρα.

Ξεπερασαν τα 80.000 τα εισιτήρια που κόπηκαν στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Βέβαια, τα μισά σχεδόν ήταν σε δύο αγώνες. Του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ομως αυτό μπορεί να είναι η αρχή. Διότι και η νίκη του Παναθηναϊκού «ζέστανε» του οπαδούς του και θα γεμίσουν τη «Λεωφόρο» το Σάββατο, αλλά και οι πρωταθλητές προσέφεραν τέτοιο θέαμα, που στο επόμενό τους παιχνίδι στο Φάληρο, δεν θα υπάρχει άδειο κάθισμα. Ειδικά, αν πάρουν και το τρίποντο από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που αναμένεται να είναι κατάμεστο την επόμενη αγωνιστική.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ από τη δεύτερη ημέρα είναι πως δεν… βαρεθήκαμε παρακολουθώντας τα παιχνίδια. Σε όλα, σχεδόν, υπήρξε ρυθμός. Ωραία γκολ και συναρπαστικές φάσεις. Γεγονός που μας έκανε να ξεχάσουμε λίγο την… γκρίνια μας. Να χαρούμε και να ελπίσουμε πως θα δούμε ακόμα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΟΝΟ… αρνητικό ήταν πως δεν υπήρξαν εκπλήξεις, που αποτελούν και το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου. Η μόνη «παθούσα», που πλήρωσε την ευρωπαϊκή της παρουσία ήταν η Λάρισα. Αλλά η ισοπαλία που απέσπασε η νεοφώτιστη Βέροια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το μεγάλο «μπαμ».

ΤΑ υπόλοιπα φαβορί επικράτησαν πολύ πιο εύκολα του αναμενομένου, εξαιρουμένης της ΑΕΚ, που χρειάστηκε… Μπλάνκο για να σβήσει τα λάθη της επί 78 λεπτά. Ο Ολυμπιακός, σε ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου, τιμώρησε παραδειγματικά τον ΟΦΗ, που… τόλμησε να ισοφαρίσει μέσα στο Φάληρο. Οι πρωταθλητές, με μια επίδειξη τέχνης και ομαδικότητας, πέτυχαν έξι γκολ, από τα οποία τα τέσσερα ήταν εκπληκτικής ομορφιάς.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, καλύτερος από κάθε άλλη φορά, αλλά και σοβαρότερος από πέρυσι, πέτυχε να πάρει το τρίποντο από τον Εργοτέλη. Τέτοιοι βαθμοί αποδεικνύονται πολύτιμοι στο τέλος της περιόδου. Οσο για τον ΠΑΟΚ του Σάντος, θα πρέπει να τον δούμε με αντίπαλο μια πιο ισχυρή ομάδα για να βγάλουμε κάποια πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ο Ηρακλής δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ δύο «Ευρωπαίοι» είχαν διαφορετική συμπεριφορά. Ο Αρης φάνηκε καταπονημένος από την προσπάθεια της Πέμπτης να υποτάξει τη Σαραγόσα. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος, με κεκτημένη ταχύτητα από την Γαλλία, πήρε τη νίκη με τον Λεβαδειακό και απέδειξε αυτό που όλοι συνομολογούν. Εφέτος αναμένεται να είναι η χρονιά του.

ΤΕΛΟΣ, η Ξάνθη ας προσπαθήσει να παραμείνει εκεί στην κορυφή με το απόλυτο που έχει μόνο αυτή. Ακόμα κι αν από την Τετάρτη το βράδυ έχει συγκάτοικό της την ΑΕΚ, που παίζει στη Βέροια το ματς που χρωστάει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή