Ιντερ και Μίλαν λογοδοτούν για λογιστική απάτη

Ιντερ και Μίλαν λογοδοτούν για λογιστική απάτη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη προτείνεται να προσαχθούν οι αντιπρόεδροι της Μίλαν και της Ιντερ, Αντριάνο Γκαλιάνι και Ρινάλντο Γκέλφι, για την υπόθεση λογιστικής απάτης που ερευνούν τους τελευταίους μήνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ξένα πρακτορεία.

Τον Ιανουάριο ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Κάρλο Νοτσερίνο άρχισε έλεγχο με την υποψία ότι οι σύλλογοι «φούσκωναν» την αξία των ποδοσφαιριστών που αγόραζαν και πουλούσαν ώστε να εξισορροπούν τα οικονομικά τους στοιχεία. Τώρα προτείνει στους δικαστές τη διενέργεια δίκης με κατηγορούμενους τους υπ’ αριθμόν 2 παράγοντες των αιώνιων αντιπάλων του Μιλάνου.

Κατηγορούμενος στη δίκη θα είναι επίσης ο πρώην διευθυντής της Ιντερ, Μάουρο Γκαμπάρο, όχι όμως και ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας, Μάσιμο Μοράτι, για τον οποίον δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για να κληθεί σε δίκη. Τόσο η Ιντερ όσο και η Μίλαν απορρίπτουν τις κατηγορίες περί οικονομικών ατασθαλιών. Η Μίλαν μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η έρευνα «είναι γελοία» και «οι αποτιμήσεις παικτών είναι κάτι ευμετάβλητο που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς». Δικαστής του Μιλάνου θα ελέγξει τώρα την εισήγηση του εισαγγελέα και θα αποφασίσει εάν όντως προσαχθούν σε δίκη οι προαναφερθέντες.

Αντίστοιχες έρευνες διεξάγονται από εισαγγελείς σε Ρώμη, Γένοβα και Τορίνο, ενώ ήδη έχουν προταθεί για δίκη με αντίστοιχες κατηγορίες ο πρόεδρος της Ρόμα, Φράνκο Σένσι και ο πρώην ομόλογός του της Λάτσιο, Σέρτζιο Κρανιότι. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή