Και τώρα δουλειά!

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τώρα, δουλειά, δουλειά, δουλειά». Με αυτές τις λέξεις η ομοσπονδική προπονήτρια του ανσάμπλ, Μαρίνα Φατέεβα, προδιαγράφει την πορεία της εθνικής, που στο παγκόσμιο της Πάτρας πήρε την πρώτη ελληνική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, σε ομαδικό άθλημα. Η 12η θέση στο σύνθετο και η προσπάθεια της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησαν για να πάρει η ομάδα από την παγκόσμια ομοσπονδία κάρτα ελευθέρας συμμετοχής. Την Παρασκευή, η Ελίνα Ανδριόλα έκανε την… καλή αρχή και με την 12η θέση στο σύνθετο ατομικό έκλεισε, για την Ελλάδα, θέση για το Πεκίνο. Οι αθλήτριες θα βρεθούν από τις 4-7 Δεκεμβρίου στην Κίνα προκειμένου να αγωνιστούν στο προολυμπιακό τεστ.

Σε εντατικούς ρυθμούς θα δουλέψουν οι γυμνάστριές μας. «Οι άλλες ομάδες έχουν φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Χάσαμε τρία χρόνια, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», υπογράμμισε η κ. Φατέεβα, ενώ η αρχηγός, Ολγα Πηλιάκη, πρόσθεσε: «Μας δόθηκε μια ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να αποδείξουμε ότι αξίζαμε για να μας τη δώσουν». Νέα προγράμματα θα ετοιμάσει και η Ελίνα Ανδριόλα. «Σε ένα από τα προγράμματα θα βάλουμε ελληνική μουσική και, φυσικά, σ’ ένα άλλο κινέζικη, για να είμαστε στο πνεύμα», τόνισε η προπονήτριά της, Νέλι Ασένοβα. Την ικανοποίησή του για την παρουσία των αθλητριών μας στο Πεκίνο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης. Βασιλειάδης: «Πρόκειται για μια επιτυχία με ξεχωριστή σημασία, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ιδίως στο ανσάμπλ. Η επίτευξη του στόχου αποτελεί δικαίωση για τις αθλήτριες, για τις προπονήτριες και το υπόλοιπο επιτελείο, αλλά και για την ΕΓΟ, αφού οι επιλογές της αποδείχθηκαν εύστοχες».

Με τη βοήθεια των κριτών η Ρωσία πρωταγωνίστησε (8-3-3 μετάλλια). Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο σύνθετο ομαδικό, στα 5 σχοινάκια και στα 3 στεφάνια – 2 κορύνες. Δεύτερη σε όλα ήταν η Ιταλία και 3η στα όργανα η Βουλγαρία. Στο σύνθετο ομαδικό το χάλκινο πήρε η Λευκορωσία. Στο ατομικό πρώτευσε η Αννα Μπεσόνοβα (Ουκρανία), με 2η τη Σέσινα (Ρωσία) και 3η την Καπράνοβα (Ρωσία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή