Αλλαγές στον κώδικα βαθμολογίας γυμναστικής

Αλλαγές στον κώδικα βαθμολογίας γυμναστικής

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την προστασία των αθλητριών της ρυθμικής γυμναστικής ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Μπρούνο Γκράντι, φέρεται αποφασισμένος να προωθήσει μια σειρά από αλλαγές τόσο στον κώδικα βαθμολογίας όσο και στις ασκήσεις. Ο Ιταλός «Αθάνατος» βρέθηκε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος και δήλωσε ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, ενώ υποσχέθηκε να στηρίξει και στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική υποψηφιότητα για διεθνείς αγώνες.

«Θα υπάρξουν αλλαγές στον κώδικα βαθμολογίας. Στη ρυθμική, θέλω ο ρυθμός και η μουσική να ξαναπάρουν τη θέση τους στο πρόγραμμα. Στην Πάτρα, πολλά προγράμματα ήταν έξω από τον ρυθμό συνοδείας. Το άθλημα λέγεται ρυθμική γυμναστική. Στον τομέα που θα είμαι σκληρός είναι η κινητική ευκαμψία. Το σκελετικό σύστημα ταλαιπωρείται. Τραυματίζεται η άρθρωση του ισχίου. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να τελειώσουν. Οι ασκήσεις πρέπει να είναι ισομετρικές, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Αυτές είναι οι αρχές μου και θα προσπαθήσω να γίνουν δεκτές. Επίσης θα ήθελα να χαρακτηριστούν οι ασκήσεις. Για παράδειγμα, η κορδέλα να έχει ασκήσεις που δεν θα επαναλαμβάνονται σε άλλα προγράμματα. Είναι μονοτονία. Ακόμα και εμένα δεν μου προκαλούν πια ευχαρίστηση» υπογράμμισε ο 73χρονος, παλαιός αθλητής της ενόργανης.

Ο επί 11ετία πρόεδρος της FIG θα προωθήσει τις αλλαγές στο άθλημα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ώστε να έχουν δουλευτεί οι νέοι κανονισμοί για τη διοργάνωση του Λονδίνου. Μεγάλη… πληγή για τη γυμναστική είναι ορισμένοι κριτές. Στην Πάτρα παρακολουθήσαμε να ευνοούνται υπερβολικά χώρες με παράδοση στο άθλημα, ενώ οι νέες ομάδες δεν είχαν βαθμολογία αντάξια των προγραμμάτων τους. Ο Μπρούνο Γκράντι δεν δίστασε να αναφερθεί και σε αυτό το θέμα: «Ελπίζω και θέλω το άθλημα να το χαρακτηρίζουν οι αθλητές και όχι οι κριτές. Μακάρι να είχα πετύχει περισσότερα στην, μέχρι τώρα, θητεία μου, αλλά το άθλημα της γυμναστικής είναι «δεμένο» με την παράδοση. Κάποιες από τις παλιές συνήθειες πρέπει να καταπολεμηθούν. Υπάρχουν κριτές που πηγαίνουν σε αγώνες για να προστατεύσουν τη χώρα τους και όχι τη γυμναστική. Αυτό κάνει κακό στο άθλημα. Πρέπει να πολεμηθούν οι παλιές συνήθειες για το καλό της γυμναστικής».

– Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την άψογη διοργάνωση της Πάτρας έστειλε ο αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Μισέλ Λεγκλίσε στην ΕΓΟ και τον πρόεδρο της, Θ. Βασιλειάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή