Απογοήτευση και… αισιοδοξία στην πάλη

Απογοήτευση και… αισιοδοξία στην πάλη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοητευμένος από την ελληνική αγωνιστική παρουσία στα παγκόσμια πρωταθλήματα πάλης, τα οποία διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΦΠ), Αντώνης Τσαμεσίδης. Ταυτόχρονα, όμως, αισιοδοξεί πως η ελληνική πάλη θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αφού οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πρόκριση μέσω των πρωταθλημάτων Ευρώπης και των προολυμπιακών τουρνουά.

«Η αγωνιστική παρουσία των παλαιστών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού είναι δεδομένο ότι μας στεναχώρησε. Οπως μας στεναχώρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι άνθρωποι που ουδέποτε αγκάλιασαν ειλικρινά το άθλημα των Ολυμπιονικών, έβγαλαν αυτές τις ημέρες όσο χολή διαθέτουν, ρίχνοντας και μέσα ενημέρωσης στην παγίδα αυτή. Πρόκειται για ανθρώπους που εκφράζουν απόψεις, γνωρίζοντας ελάχιστα, για να μην πούμε ότι κάποιοι εξ αυτών δεν γνωρίζουν τίποτα, απλά αρέσκονται στο να σχολιάζουν με γνώμονα το αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία όλο αυτόν τον καιρό προσπάθησε, με όσα μέσα διαθέτει, να προσφέρει στους αθλητές ό, τι καλύτερο μπορούσε. Το επιθυμητό αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν δεν ήρθε, όμως τίποτα δεν τελείωσε ακόμη και αυτό όλοι το γνωρίζουμε καλά», δήλωσε χθες.

Θα έλθουν οι προκρίσεις

Ο κ. Τσαμεσίδης τόνισε πως οι εθνικές μας ομάδες έχουν αθλητές με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και με ταλέντο, τα οποία τόσο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στα προολυμπιακά τουρνουά θα «μεταφραστούν» και σε προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Προκρίσεις θα μπορούσαν να επιτευχθούν και στο Μπακού, αν το σύστημα κατάταξης δεν άλλαζε σε σχέση με τις υπόλοιπες προολυμπιακές χρονιές. Το 2003 ή και παλαιότερα ακόμη, όταν έκανες δύο νίκες, είχες περιθώριο και για δύο ήττες, με αποτέλεσμα, με σχεδόν κλειστά μάτια, να βρεθείς στην οκτάδα. Δεν ίσχυσε το ίδιο και στο Παγκόσμιο του Αζερμπαϊτζάν, διαφορετικά τώρα θα μιλούσαμε για τουλάχιστον 2-3, ήδη, εξασφαλισμένες προκρίσεις. Φρόνιμο θα ήταν, λοιπόν, όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, να κάνουν υπομονή. Οι προκρίσεις θα έρθουν την ώρα που πρέπει. Το «ταμείο» θα το κάνουμε στο τέλος και σίγουρα θα είναι προς όφελος του αθλήματος, αντίθετα από ότι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή