Βοτανικός αφού τα εκατοστήσει

Βοτανικός αφού τα εκατοστήσει

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο τουλάχιστον χρόνια, και με τους πλέον ευοίωνους υπολογισμούς, οι «πράσινοι» θα ακούσουν το σφύριγμα έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέσα στο δικό τους τερέν. Με ρεαλιστικούς πλέον ρυθμούς, που αποτυπώνουν πλήρως την ελληνική γραφειοκρατία, το σπίτι του μεγάλου τριφυλλιού δεν θα είναι έτοιμο το 2008, ιωβηλαίο έτος για την αθηναϊκή ομάδα, αλλά το φθινόπωρο του 2009, στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.

Το νέο και κατά γενική ομολογία ρεαλιστικότερο χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της περιοχής και την κατασκευή του γηπέδου, έδωσε χθες ο πρόεδρος της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού κ. Θ. Μπεχράκης, υποστηρίζοντας ότι «έχουν γίνει όλα με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δεν μπορούν να γίνουν και άλματα».

Απαριθμώντας τις αιτίες της καθυστέρησης ο κ. Μπεχράκης δήλωσε στην «Κ» ότι:

α. Τα έργα υποδομής (γνωστά και ως έργα της Α΄ Φάσης) που αφορούν τις διανοίξεις δρόμων, τις απαλλοτριώσεις και τις ασφαλτοστρώσεις θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2009.

β. Ορισμένα τμήματα γης που εμπίπτουν στον ευρύτερο ζωτικό χώρο του γηπέδου, ανήκουν σε ιδιώτες. Οι απαλλοτριώσεις έχουν μεν αρχίσει αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί. Κάποιοι έφυγαν χωρίς πολλά προβλήματα. Κάποιοι άλλοι διεκδικούν πράγματα που δεν μπορεί να δώσει η πολιτεία. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γιατί είναι χρονοβόρες. Θέλουμε συναινετικές διαδικασίες. Μένουν 6-7 ιδιοκτήτες ακόμη να αποφασίσουν και η περιοχή θα είναι εντελώς ελεύθερη.

γ. Οι μελέτες του γηπέδου ελέγχονται εδώ και τέσσερις μήνες, συστηματικά από τον τεχνικό σύμβουλο της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού. Ο έλεγχος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα δίμηνο.

δ. Οταν ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, τότε θα αρχίσει η διαδικασία έγκρισης. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι το αρμόδιο υπουργείο που θα εγκρίνει τις έξι απαραίτητες για παρόμοιες χρήσεις μελέτες. Δηλαδή την κυκλοφοριακή, την περιβαλλοντική, την εδαφοτεχνική, τη στατική, την αρχιτεκτονική και την ηλεκτροτεχνική. Είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα κράτη του κόσμου. Οταν τελειώσει και αυτό θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον χρόνο κατασκευής του γηπέδου που δεν θα ξεπεράσει τους 10-12 μήνες.

Στην ερώτηση της «Κ» αν η ΠΑΕ ΠΑΟ αντιλαμβάνεται τις αιτίες της νέας καθυστέρησης, ο κ. Μπεχράκης απάντησε ότι «ο ΠΑΟ γνώριζε από την αρχή το στενό πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος, αλλά για λόγους τακτικής και για να ασκηθούν πιέσεις ελέγοντο όσα ελέγοντο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή