Ιστορική μεταγραφή ΠΑΟ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισως τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο έκανε χθες ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την επιθυμία του Σέρβου προπονητή και «έντυσε» στα πράσινα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ολοκληρώνοντας μία από τις σπουδαιότερες και ακριβότερες μεταγραφές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Λιθουανός, ο οποίος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην Ελλάδα, ανήκει πλέον στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, όπως τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, και αναμένεται στην Αθήνα αύριο στις 18:00.

Το «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές από τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι ετοιμάζουν στον «Σάρας» υποδοχή ανάλογη με εκείνη του Ντομινίκ Ουίλκινς το καλοκαίρι του 1995. Ο 31χρονος γκαρντ θα φοράει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια και οι ετήσιες χρηματικές του απολαβές θα φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί επίσημα η χρονική διάρκεια του συμβολαίου και το συνολικό κόστος της μεταγραφής του.

Το κόστος, πάντως, ανέβηκε λόγω της στάσης της πρώην ομάδας του «Σάρας», των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι περιέργως όταν ανακοίνωσαν την αποδέσμευση του Λιθουανού δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες που αφορούσαν το οικονομικό σκέλος (στο ΝΒΑ δεν συνηθίζεται η μυστικοπάθεια σε αυτά τα θέματα).

Οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει το προβάδισμα, όταν πρώτα «γεφύρωσαν» το χάσμα (το συμβόλαιο αξίας 4 εκατ. δολαρίων) ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα και εν συνεχεία, έπεισαν τον έμπειρο πλέι μέικερ να υπογράψει το ηγεμονικό του συμβόλαιο.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ, το οποίο όμως δεν αποκλείεται να… μεγαλώσει κι άλλο, σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Εμείς κάνουμε ό, τι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Δεν μας έχει αναφέρει ότι θέλει κάτι άλλο για τώρα. Οποτε χρειαστεί κάποιον παίκτη, εμείς θα του τον πάρουμε».

Τέλος, τα σενάρια από την Ισπανία που θέλουν τον Σάνι Μπετσίροβιτς να βρίσκεται κοντά σε μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης δεν φαίνεται να ευσταθούν, καθώς ο «Ζοτς» ποντάρει πολλά πάνω στο Σλοβένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή