Πισω απο τις Καμερες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρεμία χρειάζεται τώρα στην πάλη

Η Αλβανία και η Σερβία κατέκτησαν μετάλλιο στο παγκόσμια πρωταθλήματα πάλης και θέσεις για τους Ολυμπιακούς (η Αλβανία, μάλιστα, δύο), προκρίσεις πήραν, επίσης, η Κολομβία, η Ινδία, ο Καναδάς, η Δανία, μέχρι και τα Σκόπια. Οχι, όμως, η Ελλάς. Πρέπει ν’ ανασυνταχθούν όλοι στην ελληνική πάλη, γιατί αν του χρόνου στο Πεκίνο δεν υπάρχει καλή, κατ’ αρχήν αριθμητικά, εκπροσώπηση, θα είναι καταστροφή για το άθλημα. Η άσκηση κριτικής είναι θεμιτή. Η άσκηση αντιπολίτευσης, όμως, μπορεί να περιμένει για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης. Η πάλη τώρα χρειάζεται ηρεμία.Ν. Α. Κων.

Εχει η ζωή γυρίσματα

Πώς τα φέρνει η ζωή. Στην Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, εκεί όπου το 1997 ο Σλοβάκος αρσιβαρίστας Μάρτιν Τέσοβιτς σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, αναδειχθείς πρωταθλητής κόσμου, χθες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακυρώθηκε στο ζετέ και δεν κατετάγη. Παρηγορήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ, αλλά σίγουρα αυτό δεν του έφτανε. Ν. Α. Κων.

Αλλαγή στρατηγικής

Επί των ημερών του Γιώργου Ορφανού είχαν κλείσει οι… γέφυρες επικοινωνίας με την ΕΠΟ και τον Βασίλη Γκαγκάτση. Τώρα, με την έλευση του Γιάννη Ιωαννίδη στην ηγεσία του (άτυπου) υφυπουργείου Αθλητισμού, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα. «Πάντα στη ζωή όταν συζητάς, μελετάς και έχεις καλή διάθεση, μπορεί να βρεθεί μια λύση σε όλα τα θέματα. Εμείς έχουμε καλή διάθεση. Και να υπάρχει αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά και εκεί που πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Πιστεύω ότι θα βρούμε άκρη», είπε χαρακτηριστικά χθες ο νέος υφυπουργός, αλλάζοντας ουσιαστικά στρατηγική στο… μέτωπο με την ΕΠΟ. Ν. Ν. Γ.

Εχασε τη δόξα

Δεν είναι δα ό,τι πιο συνηθισμένο για ένα παιδί που πέρυσι έπαιζε σε ομάδα Δ΄ Εθνικής, να βρίσκεται ξαφνικά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και μάλιστα να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Αν δεν είχε προηγηθεί το «φαινόμενο Νίνης», ο Ελίνι Δημούτσος θα ήταν σίγουρα σημείο αναφοράς στο ξεκίνημα της περιόδου και οι εμφανίσεις του θα είχαν προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο θόρυβο. Οπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο πρώτος είναι πιο… γλυκός. Ο Νίνης κέρδισε με το σπαθί του όλη τη δόξα και άλλαξε λίγο τη νοοτροπία μας, σε σημείο που να θεωρούμε πια σχεδόν… φυσιολογικό ότι ένας καλός 19χρονος μπορεί να έχει ρόλο βασικού σε μια μεγάλη ομάδα. Χρ. Κ.

Αφαντος ο… ηχολήπτης

Μπορεί η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Μάτζικ Τζόνσον να χαρακτηρίστηκε από απόλυτη επιτυχία, αλλά τα μικροαπρόοπτα από πλευράς οργάνωσης δεν έλειψαν. Με το ξεκίνημα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στον ήχο, με τους υπευθύνους των τηλεοπτικών συνεργείων να ψάχνουν εναγωνίως τον ηχολήπτη της εκδήλωσης. Μάταια, όμως, καθώς ο ηχολήπτης ήταν άφαντος και το πρόβλημα λύθηκε με τον πατροπαράδοτο τρόπο της τοποθέτησης των μικροφώνων πάνω στα μεγάφωνα… Σ. Δ.

Ετσι δένει, η χημεία

«Γούρικη» έχει αποδειχθεί για το ανσάμπλ η Ελένη Μιχοπούλου. Το 1989 ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεράγεβου και η τότε εθνική ομάδα αναδείχθηκε 5η, μια θέση που αποτέλεσε εφαλτήριο για την ανάπτυξη του αγωνίσματος. Το 2007, στην Πάτρα, ήταν, ξανά, αρχηγός αποστολής και η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η αποστολή του 1989 με αυτή του 2007 είχαν και άλλα δύο κοινά: η γιατρός της ομάδας, Νίνα Κοντοπούλου, ήταν αθλήτρια στο Σεράγεβο ενώ η νυν ταμίας της ομοσπονδίας, Μαρία Παπαδοπούλου, υπήρξε προπονήτρια στην ομάδα του 1989. Ετσι δένει η… χημεία. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή