ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΟΛΟ

Επτά για τέσσερις θέσεις στη β΄ φάση

Επτά ομάδες για τέσσερις θέσεις στη β΄ φάση της Ευρωλίγκας του πόλο ανδρών. Η Χίος αρχίζει σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, την προσπάθειά της να πάρει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του ομίλου της και να προκριθεί. Αντίπαλός της απόψε θα είναι η τουρκική Γιουζμέ. Η αποστολή της είναι εύκολη. Η Χίος, η Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο) και η Σπάρτακ Βόλγκογκραντ (Ρωσία) είναι τα φαβορί. Οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι η ολλανδική Αϊντχόφεν, η σλοβακική Κόζιτσε και η ελβετική Λουγκάνο. Οι υπόλοιποι σημερινοί αγώνες: Αϊντχόφεν – Σπάρτακ, Λουγκάνο – Κόζιτσε. Στην Ευρωλίγκα μετέχουν επίσης από ελληνικής πλευράς ο Εθνικός, που θα μπει στον β΄γύρο, και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα μετάσχει απευθείας στη φάση των ομίλων.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Τρίτες οι Ελληνίδες

Εξαιρετική είναι η έως χθες αγωνιστική παρουσία των Σ. Μπεκατώρου – Σ. Παπαδοπούλου – Χ. Χαραμουντάνη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Ινγκλινγκ, που γίνεται στη Βαρνεμίντε (Γερμανία). Μετά την 6η ιστιοδρομία είναι 3ες με 23 βαθμούς ποινής. Τόσους έχουν και οι 2ες, οι Ολλανδέζες Χιν – Μπες – Χέντρικσεν. Προηγούνται οι Ρωσίδες Σκούντινα – Κρούτζκιχ – Ν. Ιβανόβα με 20. Μετέχουν 22 πληρώματα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σήμερα η 4η αγωνιστική

Οι «Ευρωπαίοι», Φίλιππος και ΠΑΟΚ, ανοίγουν σήμερα την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Ο «δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί το νεοφώτιστο Κορωπί (16.30), ενώ η προερχόμενη από δύο σερί ήττες ομάδα της Βέροιας αντιμετωπίζει, στην Καλαμαριά, τον τοπικό Απόλλωνα (17.00).

ΤΖΟΥΝΤΟ

Χάλκινο ο Δ. Ηλιάδης

Το χάλκινο μετάλλιο στα (100 κ.) του παγκοσμίου κυπέλλου, που διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ, κατέκτησε ο Διονύσης Ηλιάδης. Πέτυχε πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Στην ίδια κατηγορία, ο χρυσός ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης, κατετάγη έβδομος, αφού πρώτα νίκησε τον Ολλανδό Ελκο φαν ντερ Χέιστ παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα που είχε γνωρίσει ο ξάδελφός του, Διονύσης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Ζανέιρο. Οι Θ. Μασμανίδης στα 81 κ. και Βασίλης Ηλιάδης στα +100 κιλά έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας.

ΤΕΝΙΣ

Προκρίθηκε η Λένα

Η Λένα Δανιηλίδου προκρίθηκε στον β΄ γύρο του μονού της Σεούλ. Επικράτησε της Καρολίνε Βοζνιάτσκι από τη Δανία με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Ασα Ρολ. Γρήγορα αποχαιρέτησε το διεθνές τουρνουά, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, η Ολγα Σαρλή. Ηττήθη από την Πάμελα Αμον (Αυστρία) με 6-7, 4-6 στον α΄ γύρο ενώ αποκλείστηκε και στο διπλό. Με παρτενέρ τη Γεωργάτου έχασαν με 4-6, 3-6 από τις Ουκρανές Ιβανένκο, Λιτόβτσενκο. Τα άλλα αποτελέσματα: Ζαγκόρσκα (Πολωνία) – Πιέγκερ (Γερμανία) 6-2, 6-4, Πάνοβα (Ρωσία) – Λιτόβτσενκο (Ουκρανία) 6-4, 6-7, 6-2, Χριστέα (Ρουμανία) – Σλόμο (Ισραήλ) 6-1, 6-4, Μορόνι (Ιταλία) – Κλέρικο (Ιταλία) 7-5, 6-2 και Βερμόζεν (Βέλγιο) – Νταμάσκιν (Ρουμανία) 4-6, 7-5, 6-4.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Τέσσερις στον προκριματικό

Οι Παν. Βάγιας, Απ. Μιχαλόπουλος, Δ. Μότσιος και Ν. Κωνσταντάτος αγωνίζονται σήμερα στον προκριματικό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος νέων ανδρών, που διεξάγεται στην Κάλντας ντα Ράινα της Πορτογαλίας.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Με ουσίες στην άρση

Τρία είναι έως τώρα τα αποκαλυφθέντα κρούσματα ντόπινγκ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, που γίνεται στην Ταϊλάνδη. Αφορούν δύο αθλήτριες από τη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία), τις Θαντ Ζιν Χνιν (53 κ.) και Γιαρ Θετ Παν (69 κ.), και τον Καζάχο Μουχίτ Ουσενμπάεφ (69 κ.). Η Θαντ και ο Ουσενμπάεφ προσπάθησαν να νοθεύσουν το δείγμα ούρων που έδωσαν.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Αστέρια στην Ελλάδα

Τα πρώτα άλογα που θα πάρουν μέρος στους διεθνείς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων «Ωνάση» έφτασαν χθες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Στον πρώτο διεθνή αγώνα υπερπήδησης εμποδίων, Athens CSI3* (28 – 30/9), θα πάρουν μέρος πάνω από 150 ιππείς και αμαζόνες από 13 χώρες της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή