Τζάμπολ μεγάλων αναμνήσεων και αλληλεγγύης

Τζάμπολ μεγάλων αναμνήσεων και αλληλεγγύης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το συνηθισμένο του πλατύ χαμόγελο στα χείλη ο αστέρας του παγκόσμιου μπάσκετ, Ερβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, έστειλε χθες ένα μήνυμα συμπαράστασης, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ενίσχυσης για τα παιδιά με έιτζ και τους πυρόπληκτους στη χώρα μας. Ενας αγώνας, ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα της UNICEF, τη χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Abbott Hellas, την υποστήριξη της ΕΟΚ, της FIBA Europe και του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Ο Τζόνσον, αφού αναφέρθηκε στον σκοπό της επισκέψεώς του στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας: «Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα σε μία χώρα που τρελαίνεται για μπάσκετ». Οσο για τη μάχη που δίνει ο ίδιος εδώ και 15 χρόνια με τον ιό του έιτζ, ο «Μάτζικ» τόνισε: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω τον αγώνα. Ημουν και είμαι μαχητής. Δεν τα παρατάω ποτέ. Ούτε όταν έπαιζα μπάσκετ, ούτε στη ζωή. Θα έχω πάντα αυτό το χαμόγελο».

Σχετικά με την απόφασή του να δημοσιοποιήσει ότι είναι φορέας του έιτζ, απάντησε: «Πήρε χρόνο να το αποφασίσω, να το παραδεχτώ και να βοηθήσω τον κόσμο. Μίλησα με τη γυναίκα μου και το αποφασίσαμε».

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να παίρνει κάποιος είτε είναι φορέας του ιού, είτε προληπτικά, ο Τζόνσον επισήμανε: «Αν ακολουθείς την κατάλληλη αγωγή, γυμνάζεσαι και ακολουθείς σωστή διατροφή, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις σωστά. Επίσης, πρέπει να είσαι ευλογημένος από τον Θεό. Οσο για το πώς θα προφυλαχτούν οι νέοι άνθρωποι; Με προφυλάξεις και προληπτικές εξετάσεις».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ο Κώστας Πολίτης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κικίλιας. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής της Abbott Hellas, Πασχάλης Αποστολίδης και ο πρόεδρος της UNICEF Ελλάς, Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Ο αγώνας ανάμεσα στη «χρυσή» εθνική ομάδα (εμπλουτισμένη με νέους παίκτες) του ’87 και την «αργυρή» εθνική εφήβων, έληξε με νικητές τους πιτσιρικάδες με 106-94, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, καθώς το σημαντικότερο είναι ότι οι Ελληνες φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Μάτζικ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή