«Αποσυρθείτε τώρα από το Euro 2008»

«Αποσυρθείτε τώρα από το Euro 2008»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι της Αυστρίας ζητούν να αποσυρθεί η Εθνική τους ομάδα από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 που η χώρα τους θα φιλοξενήσει μαζί με την Ελβετία, καθώς είναι απογοητευμένοι από τις τραγικές της εμφανίσεις.

Η σχετική κίνηση άρχισε από τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας απαυδισμένων Αυστριακών φιλάθλων στην οποία ζητούν να υπογράψουν όσοι συμφωνούν για το αίτημα της απόσυρσης της Εθνικής που κάποτε ήταν γνωστή ως «ομάδα-θαύμα». Η Αυστρία έχει προκριθεί αυτομάτως στα τελικά του Euro 2008 ως συνδιοργανώτρια. Από την περασμένη Τετάρτη που άρχισε η εκστρατεία αυτή, η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 4.000 υπογραφές, ξεπερνώντας και τις προσδοκίες των δημιουργών της.

«Δεν πρόκειται για κριτική κατά των παικτών ή της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας», δηλώνει ένας εκ των τεσσάρων φιλάθλων που έστησαν την ιστοσελίδα: «Απλώς λέμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Αυστρία αποτελεί προσβολή για την αισθητική μας και κάθε φιλάθλου».

Η ομάδα του τεχνικού Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ, στην οποία αγωνίζονται ο Αντρέας Ιβανσιτς του Παναθηναϊκού (ως αρχηγός) και ο Γιούργκεν Μάχο της ΑΕΚ, συμπλήρωσε αυτό τον μήνα οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, με τη φιλική ήττα με 2-0 από τη Χιλή εντός έδρας. Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της Αυστρίας είναι προγραμματισμένο για τις 13 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Ελβετία.

Οπως αναφέρουν κάποιοι από τους 4.000 οργισμένους Αυστριακούς, οι ικανότητες των ποδοσφαιριστών της Εθνικής εμφανίζονται τόσο σπάνια όσο και οι μετεωρίτες που πέφτουν στη Γη! Εχουν, μάλιστα, τυπώσει και πωλούν μπλουζάκια που αναγράφουν: «Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας για ένα Euro-08 χωρίς την Αυστρία». Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν υπέρ της αυστριακής ακαδημίας ποδοσφαιρικών αξιωματούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή