Η δικαιολογία της αποτυχίας

Η δικαιολογία της αποτυχίας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο απέκτησε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επειδή… όποιον παίκτη θέλει, τον παίρνει. Σύμφωνα, όμως, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Λιθουανό άσο για να μην καταλήξει στο λιμάνι επειδή φοβούνται τον Ολυμπιακό.

Ο Ισραηλινός προπονητής των «ερυθρολεύκων», μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του παραδέχθηκε πως η παρουσία παικτών, όπως ο Λιθουανός, ανεβάζει το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά δεν έδειξε να στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα από την απώλειά του: «Η μεταγραφή είναι καλή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σιγά σιγά, οι παίκτες επιστρέφουν από το ΝΒΑ, αφού το επίπεδο της Ευρωλίγκα είναι υψηλό και τα ποσά που ξοδεύονται είναι μεγάλα», τόνισε ο Ισραηλινός και συνέχισε όσον αφορά στο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Λιθουανού γκαρντ στον Ολυμπιακό:

«Αποκτήσαμε έναν παίκτη που είναι το ίδιο καλός με τον Γιασικεβίτσιους. Ηθελα τον παίκτη, αλλά δεν είναι καλύτερος από τον Γκριρ, ενώ στοιχίζει περισσότερο και είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Ο Παναθηναϊκός απλά ήθελε να κρατήσει τον παίκτη μακριά μας. Εχει τουλάχιστον δυο καλύτερους γκαρντ απ’ αυτόν τη δεδομένη στιγμή. Εμείς έχουμε καλή ομάδα με πέντε παίκτες από το ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σάρας επειδή μας φοβάται και καλά κάνει. Εχει τους λόγους του».

Τέλος, ο Ισραηλινός κόουτς μίλησε και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ώστε να επιστρέψει ο Γιασικεβίτσιους στην Ευρώπη: «Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον παίκτη 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να τα δώσουμε κι εμείς, μάλλον κάναμε νωρίς την προσφορά μας. Κοιτάζαμε παίκτες από το ΝΒΑ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο Γκριρ μας ταιριάζει και έχει εμπειρίες από την Ευρώπη. Αν φέρεις παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Ευρώπη ρισκάρεις. Ο Σάρας στη Μακάμπι έπαιρνε το 15% των χρημάτων που θα πάρει τώρα. Αν καταφέρει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει, τότε θα αξίζει τα λεφτά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή