ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβασα με προσοχή τα όσα δήλωσαν στην προχθεσινή απολογιστική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης. Κυρίως με προβλημάτισε η αναφορά στην ανάγκη στήριξης των επιχειρηματικών σχεδίων των ΠΑΕ από την Πολιτεία. «Για μένα το Α και το Ω είναι η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων» είπε ο κ. Πηλαδάκης. «Να γίνουν νέα γήπεδα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα «πίτα» αγοράς. Πρέπει η πολιτεία να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της».

Διπλα του υπερθεμάτισε ο κ. Βαρδινογιάννης, καταθέτοντας παραδείγματα και ιδέες: «Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Πορτογαλία» είπε. «Μία χώρα που πήγε πολύ μπροστά ποδοσφαιρικά μετά το EURO 2004 με τα νέα γήπεδα που έγιναν. Δεν μπορούμε σαν Παναθηναϊκός να ζητάμε να έρθουν καταπληκτικοί παίκτες χωρίς να έχουμε ένα καλό γήπεδο». «Είναι κρίμα» τόνισε «το ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μας άφησαν τίποτα. Το Παγκρήτιο και το Πανθεσσαλικό δεν είναι ποδοσφαιρικά γήπεδα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από ποδοσφαιρικές εταιρείες».

Ειναι δυσκολο να τους δώσεις άδικο σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις – είναι όμως και εξίσου δύσκολο να τους δώσεις δίκιο σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις. Καταλαβαίνω ότι τα νέα γήπεδα θα δημιουργήσουν ανάπτυξη – ποιος όμως φταίει για το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα σημερινά είναι αχούρια; Ο ΠΑΟ έφυγε και γύρισε δύο φορές στη Λεωφόρο. Στο μεταξύ το γήπεδο εξαιτίας της εγκατάλειψης έγινε ρημάδι: σήμερα είναι σχεδόν ακατάλληλο.

Κι ομως ο ΠΑΟ το διάλεξε για έδρα εγκαταλείποντας το υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Στάδιο γιατί πιστεύει ότι το γραφικό κλουβί θα γίνει έδρα και γιατί πιστεύει ότι σε αυτό ο έλεγχος των οργανωμένων οπαδών θα είναι ευκολότερος. Η πρακτική αυτή δεν μου θυμίζει Πορτογαλία.

Πριν από λίγο καιρό οι Ισπανοί όταν αντίκρισαν τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο της Τούμπας απείλησαν ότι δεν θα αγωνιστούν εναντίον της Εθνικής μας ομάδας. Οι Ελληνες παράγοντες που έχουν και δικούς τους παίκτες στην Εθνική δεν είπαν τσιμουδιά! Σιγά μην τους έπιανε ο πόνος για τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Αλλωστε αν το πρωτάθλημα γίνεται σε απαράδεκτα γήπεδα η ευθύνη γι’ αυτό δεν μπορεί παρά να βαραίνει και τη Σούπερ Λίγκα (τους). Πότε το όργανο αυτό έβαλε προδιαγραφές για τους αγωνιστικούς χώρους; Πότε έστω έλεγξε σοβαρά τα γήπεδα;

Να σασ πω εγώ: ποτέ! Ποτέ στη Σούπερ Λίγκα δεν υπήρξαν τέτοιες πρωτοβουλίες κι αποφάσεις που θα συνέβαλαν σοβαρά στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Για να καταλάβετε το πόσο απουσιάζουν οι έλεγχοι, αρκεί να σας πω ότι υπάρχει γήπεδο Α΄ Εθνικής που λειτουργεί με τουαλέτες που δεν είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση!

Πολυ φοβαμαι ότι όταν οι πρόεδροι μιλάνε για νέα γήπεδα αναφέρονται σε καφετέριες, μπουτίκ και εστιατόρια που γίνονται «γιατί αλλιώς τα γήπεδα δεν βγαίνουν!». Δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά καλό είναι να μας το λένε ευθέως. Να λένε δηλαδή ότι ζητάνε από την Πολιτεία να τους βοηθήσει να στήσουν πολυχώρους με λίγο από γήπεδο. Γιατί το αίτημα είναι κυρίως αυτό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή