ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Γιάννη Βαρδινογιάννη, συμπτωματικά(;) έγιναν την ίδια μέρα με αυτές του κ. Μπεχράκη, που προΐσταται της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την ανάπλαση του Βοτανικού και την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

ΤΗΝ ωρα που το αφεντικό της ΠΑΕ μίλαγε για αναβάθμιση του πρωταθλήματός μας με την κατασκευή σύγχρονων γηπέδων, όπως στην Πορτογαλία, ο κ. Μπεχράκης, επιβεβαίωνε αυτό που ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Πως το «σπίτι» των «πρασίνων» δεν θα είναι έτοιμο, με τους πιο ευοίωνους υπολογισμούς πριν από τον Σεπτέμβριο του 2009. Δηλαδή τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί σαν στόχος.

Η ΧΡΟΝΙΚΗ διαφορά δεν είναι μεγάλη. Είναι στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας και της γνωστής μας γραφειοκρατίας. Το θέμα είναι αν θα τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα ή θα υπάρξουν πάλι μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις, όπως χαρακτήρισε τις πρώτες που είχαν γίνει, ο πρόεδρος της εταιρείας.

ΔΙΟΤΙ, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όλοι γνωρίζουν και περισσότερο απ’ όλους οι άνθρωποι του «ενιαίου» Παναθηναϊκού, πως θα υπάρξουν πολλά ακόμα γνωστά, αλλά και «άγνωστα» εμπόδια, έως τη στιγμή που θα μπει ο «θεμέλιος λίθος». Δεν αρκούν μόνο οι υπογραφές, η πολιτική βούληση. Η περίπτωση του Βοτανικού δεν είναι ίδια μ’ αυτή του «Γ. Καραϊσκάκης». Στην πρώτη το έργο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί από το κράτος, ενώ στη δεύτερη η όλη διαδικασία έγινε από ιδιωτικές εταιρείες. Και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει να εκτελεί έργο το Δημόσιο.

ΔΕΝ ξερουμε, αν υπάρχει… παραθυράκι στη συμφωνία, ώστε η πρόταση της ΠΑΕ, να αναλάβει αυτή το έργο, να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο που διαφαίνεται να δημιουργείται. Διότι, κακά τα ψέματα, αν πράγματι η Πολιτεία έχει τη βούληση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όπως βοήθησε τον «αιώνιο» αντίπαλό του, να αποκτήσει το δικό του σπίτι, τότε ας το κάνει, όσο μπορεί πιο σύντομα. Οι συμβάσεις, όσες υπογραφές κι αν έχουν μπορούν ν’ αλλάξουν. Οχι φυσικά με υπόγειες διαδρομές, αλλά στο πλαίσιο νομίμων διαδικασιών και με τη συμφωνία όλων των φορέων.

ΣΙΓΟΥΡΑ για την κυβέρνηση αναζητούν άμεσες λύσεις, πολλά σοβαρότερα και ουσιαστικότερα για το κοινωνικό σύνολο προβλήματα. Ομως από τη στιγμή που αποφάσισε, ουσιαστικά αυτή, να αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του γηπέδου, είναι υποχρεωμένη να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της. Οχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όσα υποσχέθηκε, λίγο πριν από τις εκλογές στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΑΝ πραγματι όλοι αυτοί που κόπτονται για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, πράγματι το επιθυμούν να βρουν τρόπο ώστε να μην υπάρχουν, τουλάχιστον στη Σούπερ Λίγκα, γήπεδα που μας παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές ποδοσφαιρικά χώρες. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποκαλεί «πελάτες» τους φιλάθλους. Θα πρέπει επομένως, αν θέλει να αυξήσει την πελατεία της, να φροντίσει να τις προσφέρει ανέσεις στα μαγαζιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή