Εθνική… πρώτης δυναμικότητας

Εθνική… πρώτης δυναμικότητας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή μέχρι… τέλους θα είναι η Εθνική μας στο Εuro 2008, αν προκριθεί στην τελική φάση. Η UEFA επικύρωσε το σύστημα της κλήρωσης που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη, σύμφωνα με το οποίο η πρωταθλήτρια Ευρώπης τοποθετείται στο α΄ γκρουπ δυναμικότητας, ανεξάρτητα από τη θέση της στην ειδική βαθμολογία. Το ίδιο προνόμιο θα απολαύσουν και οι διοργανώτριες του Euro. Αυστρία και Ελβετία θα τεθούν μαζί με την Ελλάδα επικεφαλής των τριών από τους τέσσερις ομίλους, ενώ τέταρτη επικεφαλής θα είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις προκριματικές φάσεις του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου και του τρέχοντος Euro. Στην τελική φάση, θα πάρουν μέρος 16 ομάδες, χωρισμένες σε 4 ομίλους.

Αποφασίσθηκε, επίσης, ότι στην κλήρωση για την προκριματική φάση του ΠΚ 2010, που θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Ν. Αφρική, θα μετρήσει η θέση κάθε χώρας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η Ελλάδα είναι 12η στην Ευρώπη και 15η συνολικά στον κόσμο. Προκρίνονται απ’ ευθείας οι πρώτες των εννέα ομίλων (οι 8 με έξι ομάδες, ο ένας με πέντε) και η καλύτερη δεύτερη. Οι οκτώ δεύτερες θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή