ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΟ

Ανετα νίκη της Χίου επί της Λουγκάνο

Σαν σε προπόνηση η Χίος διπλασίασε τις νίκες της στον Α΄ όμιλο της Α΄ φάσης της Ευρωλίγκας ανδρών, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Συνέτριψε με 17-2 την ελβετική Λουγκάνο και αν σήμερα νικήσει την ολλανδική Αϊντχόφεν, θα εξασφαλίσει την πρόκριση. Τα γκολ του ΝΟΧ πέτυχαν οι Ντούλος 4, Ελμισιάν 3, Ι. Φουντούλης 3, Βριζίνα 2, Πόποβιτς, Παππάς, Γ. Φουντούλης, Τέττερης, Βασιλάκης. Στους χθεσινούς αγώνες του διεθνούς τουρνουά ανδρών της Βουλιαγμένης, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 8-7, Βουλιαγμένη – Γλυφάδα, Εθνικός – Στουρμ (Ρωσία) 9-7. Η παλαιά διεθνής, Μαρία Κανελλοπούλου, που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, από χθες ανήκει στον Ηρακλή.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πολιτιστικοί στόχοι

«Οι αγωνιστικοί στόχοι του ΣΕΓΑΣ για τον Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο δρόμο της Αθήνας, που θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου, δεν είναι υψηλοί. Προσπαθούμε να φέρνουμε κάποιους καλούς αθλητές αλλά δίνουμε το βάρος στα υψηλά πολιτισμικά στοιχεία του αγώνα και οφείλουμε αυτά κυρίως ν’ αναδεικνύουμε και να διαδίδουμε σε όλο τον κόσμο» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Παναγόπουλος είπε ότι στόχος είναι να γίνει ο Μαραθώνιος μεγάλο κομμάτι της ζωής κάθε πολίτη. «Είναι ένα γεγονός που συνδέει τον μύθο με την ιστορία» τόνισε.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Στη μάχη η Βουγιούκα

Η Βάσω Βουγιούκα (σπάθη) είναι η πρώτη από την ελληνική ομάδα, που θα διασταυρώσει τα ξίφη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αρχίζει σήμερα στη Ρωσία. Αγωνίζεται σήμερα. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις αθλήτριες και τρεις αθλητές.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Συνωστισμός αστέρων

Στο Ολυμπιακό ιππικό κέντρο του Μαρκόπουλου αρχίζει σήμερα (10.00) ο διεθνής αγώνας υπερπήδησης εμποδίων, Athens CSI3*. Παίρνουν μέρος, περισσότεροι από 150 ιππείς και αμαζόνες από 13 χώρες της Ευρώπης.

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Εκκίνηση από το Ηρώδειο

Με ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και αθλητριών αρχίζει σήμερα (07.00) μπροστά στο Ηρώδειο ο 25ος διεθνής αγώνας δρόμου Σπάρταθλον. Η διαδρομή που θα διασχίσουν οι αθλητές είναι 246 χιλιόμετρα (Αθήνα – Σπάρτη). Εχουν δηλώσει συμμετοχή 385 αθλητές (41 γυναίκες) από 34 χώρες. Η Ελλάς μετέχει με 34 δρομείς.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρόκριση από την Αθήνα

Στην Αθήνα θα διεξαχθούν τον Απρίλιο οι ευρωπαϊκοί αγώνες πρόκρισης, για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η πόλη επιλέχτηκε στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος των παίδων.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Αποκλείστηκαν γρήγορα

Με μία νίκη, δύο ήττες και την 17η θέση επιστρέφουν από τη Βραζιλία οι Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του κυρίως ταμπλό στο όπεν της Φορταλέτσα για το παγκόσμιο σιρκουί του μπιτς βόλεϊ.

ΤΕΝΙΣ

Διπλή πρόκριση

Στους προημιτελικούς του τουρνουά της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε η Αννα Κουμάντου, η οποία νίκησε την Πολωνέζα, Ζαγκόρσκα με 6-3, 6-4. Θ’ αντιμετωπίσει σήμερα την Πάγιαλιτς (Σλοβενία). Η Κουμάντου, με συμπαίκτρια την Ιταλίδα Κλέρικο, νίκησε 6-2, 6-2 τις Ρουμάνες Χριστέα, Ιόβα και έφθασε στον τελικό του διπλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή