Οι τρεις… μονομάχοι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ίδιο… έργο θεατές. Το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, στο βόλεϊ, αρχίζει σήμερα και, όπως όλα δείχνουν, για μια ακόμη φορά, το… σενάριο έχει γραφτεί για τρεις πρωταγωνιστές. Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα έχουν και φέτος τους βασικούς ρόλους. Μοναδική διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι έχουν ενισχυθεί κάποιοι… δευτερεύοντες ρόλοι. Πάτρα, Λαμία, Αρης, ΠΑΟΚ αλλά και η ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να μπουν εμπόδια στους τρεις μεγάλους διεκδικώντας την έξοδο στην Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι οι πρωταγωνιστές θα είναι ίδιοι με πέρυσι. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορούν να γίνουν ακόμη εκτιμήσεις αλλά Παναθηναϊκός και Ηρακλής είναι δυνατές ομάδες. Στο σούπερ καπ, ο Ηρακλής έπαιξε έως και 80% των δυνατοτήτων του ενώ ο Παναθηναϊκός με το 50%. Προπονητής και παίκτες άργησαν να έρθουν στην ομάδα ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματισμοί», μας λέει ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων, που θα δει την έναρξη του πρωταθλήματος από τις εξέδρες διότι είναι τραυματίας.

Αμφίρροπο θεωρεί το φετινό πρωτάθλημα ο Νίκος Σμαραγδής. Ο κεντρικός των «κυανόλευκων» πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό που είδαμε στο σούπερ καπ, ενώ «ποντάρει» και στις λιγότερο ισχυρές ομάδες: «Ο Παναθηναϊκός θα γίνει καλύτερος όταν θα επιστρέψουν οι τραυματίες, ενώ ο Ολυμπιακός όταν θα αποκτήσει και τέταρτο ξένο θα γίνει δυνατός αντίπαλος. Από την άλλη πλευρά, η Πάτρα και ο Αρης έχουν ενισχυθεί, ενώ ο ΠΑΟΚ πάντα παίζει για την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτές οι ομάδες ανά πάσα στιγμή μπορούν να διεκδικήσουν -και να πετύχουν- τη νίκη από τις, θεωρητικά, ισχυρότερες. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ποιοτικό», τονίζει ο αθλητής. Με τον συμπαίκτη του στην εθνική συμφωνεί και ο «ερυθρόλευκος», Βασίλης Κουρνέτας. «Κάποιες ομάδες, στις θέσεις 4-8, ενισχύθηκαν σημαντικά. Οι μεγάλες θα διατηρηθούν στο περσινό επίπεδο, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές. Ο Ηρακλής έχει κάνει αρκετές αλλαγές. Πήρε έμπειρους παίκτες και νέο προπονητή. Θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν οι δυνατότητές του. Στον Παναθηναϊκό δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές αλλά πήγε ένας φιλόδοξος προπονητής. Η Πάτρα πήρε πρωτοκλασάτους Ελληνες και ξένους, ενώ καλές κινήσεις έκαναν οι Λαμία, Αρης και ΑΕΚ. Θεωρώ ότι θα υπάρχει μια οκτάδα που θα δώσει εκπλήξεις και καλά παιχνίδια», υπογραμμίζει ο έμπειρος πασαδόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή