Το Κύπελλο τιμωρεί πάντα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις από τις πρωταθλήτριες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αποκλείστηκαν την Τετάρτη από εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου, και μάλιστα από κατά τεκμήριο κατώτερους αντιπάλους, δείχνοντας ότι τα εθνικά κύπελλα δεν τους ενδιαφέρουν και πολύ.

Οι αποκλεισμοί από τον Σεπτέμβριο κιόλας της Πόρτο από το Κύπελλο Πορτογαλίας, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Λιγκ Καπ Αγγλίας και της Αϊντχόφεν από το Κύπελλο Ολλανδίας αποτελούν ταυτόχρονες εκπλήξεις πρώτου μεγέθους που αφορούν πρώην κατόχους του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η Πόρτο παρέταξε την αναπληρωματική της ομάδα στον αγώνα του τρίτου γύρου κόντρα στη Φατίμα της δεύτερης κατηγορίας Πορτογαλίας και το πλήρωσε. Μετά τη λευκή ισοπαλία στα 90 λεπτά το αουτσάιντερ νίκησε το φαβορί στα πέναλτι με 4-2. «Νιώθουμε ντροπή» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο τεχνικός των «δράκων». Πέρσι η Πόρτο είχε επίσης αποκλειστεί πρόωρα, από την ερασιτεχνική ομάδα Ατλέτικο.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα ούτε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παρά τον περσινό αποκλεισμό της από το Λιγκ Καπ (γνωστό στην Αγγλία με το όνομα του χορηγού, Κάρλινγκ) από την δεύτερης κατηγορίας Σαουθέντ με 1-0 εκτός έδρας, έμεινε και πάλι πρόωρα έξω από τη διοργάνωση, τη φορά αυτή χάνοντας εντός έδρας 2-0 από την ιστορική Κόβεντρι Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 11.000 οπαδούς στο πλευρό τους στο Ολντ Τράφορντ, οι οποίοι δύσκολα θα ξεχάσουν τη βραδιά της Τετάρτης. Οι πανάκριβοι παίκτες της Γιουνάιτεντ όπως ο Ο’ Σέι, ο Κάρικ, ο Νάνι και ο Αντερσον δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να απαντήσουν στα δύο γκολ του Μαλτέζου Μάικλ Μιφσούντ.

Ακόμη πιο εκτεθειμένη είναι η Αϊντχόφεν, η οποία αποκλείστηκε από το κύπελλο όχι λόγω ήττας, αλλά διότι παρέταξε ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ο αμυντικός Μανουέλ ντα Κόστα είχε ποινή μιας αγωνιστικής από το περσινό κύπελλο, κι έτσι αγωνίστηκε παράνομα στο ματς με τους Νέους της Χέρενφεεν. «Είναι κάτι τόσο ντροπιαστικό -τι να πούμε για ένα τέτοιο ασυγχώρητο λάθος», είπε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Γιαν Ρέκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή