ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΤΗ και φαρμακερή; Θα δείξει, καθώς η αγωνιστική αυτής της εβδομάδος περιλαμβάνει δύο κρίσιμα παιχνίδια, στα οποία οι ομάδες θα δείξουν πόσα… απίδια χωράει ο σάκος.

ΑΡΗΣ – Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και τα δύο ματς, εκτός από το ειδικό βάρος των ονομάτων έχουν κι άλλες ιδιαιτερότητες.

ΣΤΗΝ θεσσαλονικη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τίθεται για άλλη μία φορά αντιμέτωπος της ομάδας την οποία έβγαλε από το «ψυγείο» και την οδήγησε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αυτήν που αποθεώθηκε. Από αυτήν που εκδιώχθηκε. Στην οποία επέστρεψε για να «τον φύγουν» πάλι, οι αποδοκιμασίες των «αγανακτισμένων» οπαδών, αφού της χάρισε άλλο ένα πρωτάθλημα.

ΣΙΓΟΥΡΑ ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν μπορεί να μην έχει τα δικά του αντικρουόμενα συναισθήματα, όταν θα μπαίνει στο γήπεδο. Οσο κι αν δηλώνει επαγγελματίας, τα όσα έζησε στον Πειραιά, θα περάσουν σαν κινηματογραφική ταινία από το μυαλό του. Καλά και άσχημα.

ΑΥΤΑ, όμως, ανήκουν στην ανθρώπινη πλευρά του ντέρμπι. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Μπάγεβιτς χρειάζεται να τιθασεύσει την επιθετική ορμή του Ολυμπιακού και ο Λεμονής να «κοντρολάρει» την ομάδα του, διότι απέναντί του δεν θα έχει τον ΟΦΗ ούτε τον Μάουερ. Αλλά ένα σύνολο, που, υποστηριζόμενο από 20.000 οπαδούς, θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ φόρτιση θα υπάρχει και στη «Λεωφόρο». Ο Φερνάντο Σάντος, όσο κι αν δεν το λέει, είναι σίγουρο πως κάτι θέλει να αποδείξει σ’ αυτούς, που κάποτε τους είχε αφεντικά. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να του «θολώσει» το μυαλό. Διότι σήμερα θα έχει… αντίπαλο και όχι τον Ηρακλή. Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής δεν μπορεί να είναι κριτήριο για τον Πορτογάλο προπονητή. Για αυτό δεν πρέπει να υπερτιμήσει την αξία των παικτών του και της ομάδος του. Αν το κάνει, θα εκτεθεί…

ΟΙ ΙΔΙΕΣ σκέψεις πρέπει να υπάρχουν και στο μυαλό του Πεσέϊρο. Οι δύο νίκες με Αρτμέντια και Εργοτέλη, να μη γίνουν δέντρα και κρύψουν το δάσος. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα στην ανάπτυξη και στην αμυντική λειτουργία. Κι αυτό είναι φυσιολογικό, αφού και σήμερα θα έχει ένα άλλο αμυντικό δίδυμο στον κεντρικό άξονα.

Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ δείχνει να προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του να βάζουν την μπάλα κάτω και να πιέζουν μπροστά τον αντίπαλο. Αυτό, αν δεν λειτουργήσει καλά, περικλείει κινδύνους, που μια γρήγορη στις αντεπιθέσεις ομάδα, μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. Το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και στην Μπρατισλάβα. Οι «πράσινοι» στους δύο αυτούς αγώνες δεν το «πλήρωσαν». Αν δεν προσέξουν, όμως, σήμερα μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως…

ΠΑΝΤΩΣ, ασχέτως των ιδιαιτεροτήτων και των προβλέψεων, και οι δύο αγώνες προσφέρονται για… προσφορά θεάματος. Γι αυτό και οι τέσσερις προπονητές, ας αφήσουν, όσο τους επιτρέπουν τα συστήματα, ελεύθερους τους παίκτες τους να ευχαριστηθούν πρώτα αυτοί τα παιχνίδια και μέσω αυτού να ευχαριστηθεί και ο κόσμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή