Ο Χαριστέας αναλύει Βέρντερ

Ο Χαριστέας αναλύει Βέρντερ

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αγγελος Χαριστέας έπαιξε τρία χρόνια στη Βέρντερ. Και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2004 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία, αρχικώς στον Αγιαξ και εν συνεχεία στη Φέγενορντ. Το καλοκαίρι επέστρεψε στη Γερμανία, μετακομίζοντας απ’ το Ρότερνταμ στη Νυρεμβέργη. Επόμενο είναι ο 27χρονος διεθνής επιθετικός να ξέρει όσοι λίγοι στην Ελλάδα την Μπουντεσλίγκα και φυσικά τη Βέρντερ.

Και την… ακτινογράφησε μιλώντας στην «Κ»: «Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να μην αντιμετωπίσει τη Βέρντερ νωρίτερα, όταν δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ηταν μία περίοδος όπου δεν λειτουργούσε σωστά η ομάδα. Δεν ήταν γρήγορη. Ομως, τις τελευταίες εβδομάδες η Βέρντερ ξαναβρίσκει τον εαυτό της. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει με μεγάλες ομάδες στην έδρα του. Ομως, έχει προβλήματα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Βλέπω, πάντως, ότι φέτος η Βέρντερ Βρέμης δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Εξαρτάται σε τι μέρα θα βρεθεί. Σε καλή ημέρα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

– Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα;

– Η Βέρντερ βασίζεται πολύ στο κέντρο της. Ολο το παιχνίδι γίνεται απ’ τον Ντιέγο. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις για γκολ. Τα προβλήματά της εντοπίζονται στην άμυνα. Ο αντίπαλος μπορεί να τα εκμεταλλευθεί παίζοντας με αντεπιθέσεις και με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Αλλά το κέντρο της είναι καταπληκτικό, με έμπειρους και τεχνίτες παίκτες, οι οποίοι αν βρεθούν σε καλή ημέρα, είναι πολύ δύσκολο να τους ανακόψει ο αντίπαλος.

Πλήγμα ο Μπάουμαν

– Γεγονός είναι πως απ’ την αρχή τη χρονιάς η Βέρντερ έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Τελευταία απώλειά της είναι ο Μπάουμαν. Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό;

– Είναι το μυαλό στην άμυνα. Οσοι παίκτες και αν έχουν περάσει απ’ τη Βέρντερ, ο Μπάουμαν πάντα αγωνίζεται. Δεν είναι αρκετά γρήγορος, αλλά είναι γρήγορος στη σκέψη και αρκετά καλός με την μπάλα. Η απουσία του είναι απώλεια για τη Βέρντερ. Αλλά ο ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο Ντιέγο. Αν ο παίκτης αυτός εξουδετερωθεί, η Βέρντερ θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν παίξει, θα αλλάξουν πολλά στην ομάδα της Βρέμης. Βλέπεις, τον τελευταίο καιρό έκανε τα πάντα για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του. Είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Βέρντερ.

– Εχει αλλάξει το παιχνίδι των Γερμανών, μετά την αποχώρηση του μόνιμου σκόρερ τους, Μίροσλαβ Κλόζε;

– Σίγουρα έχει αλλάξει. Οι αντικαταστάτες του είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι και μαχητές, αλλά δεν είναι το ίδιο καλοί με την μπάλα στα πόδια όπως ήταν ο Κλόζε. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κινηθούν στον κενό χώρο, γιατί ξέρουν ότι ο Ντιέγο μπορεί να τους δώσει την κατάλληλη πάσα. Η ταχύτητα και οι αντεπιθέσεις χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή το παιχνίδι της Βέρντερ.

Στηρίζουν τη Βέρντερ

– Ποια είναι η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο «Βέζερ στάντιον» της Βρέμης;

– Δεν θα συναντήσουν καμία αρνητική ατμόσφαιρα. Επίσης, να μην περιμένουν να έχουν πρόβλημα οι παίκτες της Βέρντερ με τους οπαδούς τους σε περίπτωση που στην αρχή δεν πάει καλά το παιχνίδι τους. Οι φίλαθλοι στο Βέζερ βρίσκονται ενενήντα λεπτά δίπλα στην ομάδα τους. Ισως είναι μία απ’ τις λίγες ομάδες στη Γερμανία, όπου οι οπαδοί είναι πάντα κοντά στους παίκτες. Δεν υπάρχει καθόλου πίεση…

Οι καλύτερες μέρες της με Ρεχάγκελ

Τι σχέση έχει ο Οτο Ρεχάγκελ με τη Βέρντερ Βρέμης; Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου. Ηταν το καλοκαίρι του 1980. Η Βέρντερ είχε υποβιβαστεί και ο Ρεχάγκελ ανέλαβε τη ηνία της. Τρία χρόνια μετά την οδήγησε στην 2η θέση της Μπουντεσλίγκα, όπως και το 1985 και το 1986. Για να έρθει το 1988 η κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος. Επί των ημερών του Ρεχάγκελ, η Βέρντερ τερμάτισε πρώτη και το 1993, ενώ το 1991 πήρε το κύπελλο Γερμανίας και το 1992 το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης.

Με τον «Οθωνα» στο τιμόνι της η Βέρντερ ζούσε τις καλύτερές της ημέρες. Το 1995 ο Ρεχάγκελ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην άκρως δελεαστική πρόταση της Μπάγερν Μονάχου και η ομάδα της Βρέμης… κατέρρευσε. Συνήλθε το 1999, όταν κάθισε στον πάγκο της ο… μαθητής του Οτο Ρεχάγκελ, ο νυν τεχνικός της Τόμας Σάαφ, ο οποίος το 2004 την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ. Επί των ημερών του Σάαφ, η Βέρντερ είναι μία ομάδα άκρως επιθετική και χρησιμοποιεί σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Το μεγάλο της αστέρι, ο Μίροσλαβ Κλόζε αποχώρησε το καλοκαίρι για την Μπάγερν παραδίδοντας τη… σκυτάλη στον προικισμένο διεθνή Βραζιλιάνο, Ντιέγο.  Ν. Ν.Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή