ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα της απόλυτης. .. υπερβολής

Η υπερβολή είναι ένα κομμάτι της ζωής του ποδοσφαίρου και απαντάται στα γήπεδα όλου του κόσμου. Απλώς, στην Ελλάδα είμαστε υπερβολικά… υπερβολικοί, είτε προς τα πάνω κοιτάμε είτε προς τα κάτω. Μια καλή ή μια κακή εμφάνιση μπορεί να κάνει παίκτες και προπονητές πρίγκιπες ή… βατράχια, ενώ με την ίδια ευκολία αντιστρέφονται οι ρόλοι μόλις το νόμισμα γυρίσει ανάποδα. Αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα στη Βρέμη, ο ανεπιθύμητος (για πολλούς) Λεμονής θα γίνει ένα κράμα μεταξύ Μουρίνιο και Λίπι. Ο (για κάμποσους) μέχρι πρότινος προικοθήρας στη Σαουδική Αραβία Πεσέιρο έγινε με δύο νίκες προπονητής με γνώσεις. Ο Ρομέρο έβαλε δύο γκολ και εκεί που θύμιζε (σε κάποιους) παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, οι ίδιοι «ψάχνονται» τώρα μήπως δεν παίζει (ο…πρώην παλαίμαχος) επειδή είναι μεταγραφή του Λιβαθηνού και όχι του Βέλιτς. Ο δε Μπλάνκο (φωτογραφία) έβαλε δύο γκολ και αμέσως μερικοί θυμήθηκαν τον… Μαύρο. Αν μείνει άσφαιρος για 2-3 συνεχόμενα ματς, οι πρώτοι που θα αναπολήσουν τον Καμπάνταη είναι αυτοί που τώρα μπερδεύουν τον Μπλάνκο με τον Μαύρο. Χρ. Κ.

Δεν βγαίνουν συχνά

Μασ ρωτούν πολλοί τις τελευταίες ημέρες αν η ελληνική άρση βαρών θ’ αναδείξει ξανά αθλητές σαν εκείνους που δημιούργησαν την «ομάδα – όνειρο». Αναθάρρησαν, βλέπετε, από τις εξαιρετικές εμφανίσεις νεαρών αθλητών μας και αθλητριών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παιδιά, Πύρρος Δήμας, Κάχι Καχιασβίλι, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βαλέριος Λεωνίδης, Γιώργος Τζελίλης, Βίκτωρ Μήτρου, Λεωνίδας Κόκκας δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Και, μάλιστα, όλοι μαζί. Ειδικά, δε, Πύρρος και Κάχι ίσως ν’ αργήσουν να εμφανιστούν ξανά στην παγκόσμια άρση βαρών. Οχι μόνο στην ελληνική…

Ας μη βιαζόμαστε

Αυτη τη στιγμή υπάρχει ένα σπάνιο ταλέντο, ο 19χρονος Καζάχος Ιλια Ιλιν, που έχει προλάβει ν’ αναδειχθεί δύο φορές (2005, 2006) πρωταθλητής κόσμου στους… άνδρες. Κι άλλοι, όμως (π.χ. ο Πολωνός Σίμον Κολέτσκι) έδιναν ανάλογες υποσχέσεις και δεν τις υλοποίησαν. Ας μη βιαζόμαστε, λοιπόν. Ν. Α. Κων.

Θα το ξανασκεφθεί

Το νικητηριο γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σαμαράς απέναντι στη Νόριτς για το Λιγκ Καπ, αλλά και η συνολική συμπεριφορά του νεαρού επιθετικού με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, έχουν αναγκάσει τον Σβεν Γκόραν Ερικσον να σκεφτεί καλύτερα την περίπτωση του πρώην άσου της Χέρενφεϊν. Ο Σαμαράς μπορεί να μη βρίσκεται στα πλάνα του Σουηδού τεχνικού, αλλά δεν αποκλείεται στα επόμενα παιχνίδια να πάρει κάποιες περισσότερες ευκαιρίες από τον Ερικσον.Σ. Δ.

Αγωνία…

Ο Γιώργοσ Αλεξόπουλος θα χρειαστεί να περιμένει τέσσερις μήνες ακόμη για να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα, εξαιτίας μια τενοντίτιδας, η οποία θέλει χειρουργικό καθαρισμό. Πρόκειται για μια αρκετά δυσάρεστη εξέλιξη, ειδικά για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος ήταν ένα βήμα πριν από την επανένταξή του. Είναι κάποιες περιπτώσεις που σε κάνουν να ζεις με την αγωνία…Δ. Λουκ.

Ανυπάκουα… πόδια

Στην… ιστορια πέρασαν τα μεγάλα άλματα του Ιβαν Πεδρόσο. Ο Κουβανός άλτης του μήκους κρέμασε τα παπούτσια του και άλλος ένας μεγάλος του κλασικού αθλητισμού ολοκλήρωσε την καριέρα του. Είχε δηλώσει ότι θ’ αποχωρούσε μετά την Αθήνα, αλλά ο αθλητής, που υπήρχε μέσα του, είχε άλλη άποψη. Συνέχισε, μέχρι που κατάλαβε ότι τα πόδια του δεν άντεχαν να ξεπεράσουν τα οκτώ μέτρα. Κι εκεί πήρε την απόφαση να σταματήσει. Οταν κατάλαβε ότι η κορυφή ανήκε, πλέον, σε άλλους… Σπυρ. Σπαν.

Και με την ΑΕΚ

Ο Γιωργοσ Διαμαντοπουλοσ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κολοσσό Ρόδου, είχε απασχολήσει έντονα και την ΑΕΚ. Ομως, η περίπτωσή του δεν προχώρησε καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για τη φυσική και αγωνιστική κατάσταση του 27χρονου γκαρντ. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή