Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για ΠΑΟ και Βοτανικό

Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για ΠΑΟ και Βοτανικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας, έστω και για τυπικούς λόγους, συντάσσεται με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό (Ελαιώνα). Ο εισηγητής της υπόθεσης προτείνει να απορριφθούν ως απαράδεκτες όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ανώτατο δικαστήριο, εισήγηση που αναμένεται να γίνει δεκτή. Κατά τον εισηγητή, οι περισσότερες αιτήσεις ακυρώσεως στρέφονται ευθέως κατά του νόμου, γεγονός που δεν μπορεί κριθεί από το ΣτΕ, ενώ άλλες δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά του, αλλά σε αυτή των πολιτικών δικαστηρίων ή στο διοικητικό Εφετείο. Στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει δημότες του δήμου Αθηναίων, η «Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα» και ιδιοκτήτες εκτάσεων του Ελαιώνα, με αίτημα να ακυρωθεί η παραχώρηση της έκτασης από τον δήμο Αθηναίων που επιτρέπει την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ (πλέον του ποδοσφαίρου, προβλέπεται κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, εμπορικό κέντρο και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων).

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά του Παναθηναϊκού και του ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητεί να μη μειωθεί η ποινή που επέβαλε ο ΑΣΑΕΔ (από δύο αγωνιστικές, μία χωρίς θεατές) στον ΠΑΟ λόγω των επεισοδίων στον αγώνα μπάσκετ (στις 20.6.07) στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή