Πισω απο τις Καμερες

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Αλκαζάρ» κρύβει… μυστικά

Η νίκη φαντάζει με μονόδρομο για τον Ολυμπιακό στον σημερινό αγώνα με τη Λάρισα στον Κάμπο. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες θα… γκρεμίσουν όλα όσα με τόσο κόπο έκτιζαν τις τελευταίες αγωνιστικές, χάρη στα οποία… σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν είναι το έργο των πρωταθλητών στο «Αλκαζάρ». Η τελευταία νίκη που πέτυχαν εκεί για το πρωτάθλημα ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 1987! Είχαν επικρατήσει με 2-1. Από τότε, το πιο σύνηθες αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Βεβαίως, η Λάρισα, απουσίασε απ’ την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία για εννέα χρόνια. Και όταν επέστρεψε, νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 στις 16 Απριλίου του 2006 σε ένα αδιάφορο, πάντως, βαθμολογικά παιχνίδι για τους Πειραιώτες, ενώ στο προηγούμενο πρωτάθλημα (για την ακρίβεια στις 15 Απριλίου του 2007) οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Για την ιστορία, στους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ, η Λάρισα μετράει επτά νίκες, δέκα ισοπαλίες και πέντε ήττες. N. N. Γ.

Θα μείνει αξέχαστο

«Αχωνευτα» για πολύ καιρό θα μείνουν στη Νέα Σμύρνη και στους φιλάθλους του Πανιωνίου, η πρόσφατη ήττα από την αδιάφορη Μπορντό και ο άδοξος αποκλεισμός από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Για τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση μέσα από την «αγκαλιά» του Πανιωνίου, για την ευκαιρία που δόθηκε στους «κυανέρυθρους» να γράψουν ιστορία και για την τεράστια αδυναμία να κρατήσουν οι παίκτες του Λίνεν το αποτέλεσμα που θα τους πήγαινε στους «32» της διοργάνωσης. Το πόσο μεγάλη ήταν η ευκαιρία που είχε ο Πανιώνιος να ανεβεί ένα επίπεδο στην ευρωπαϊκή ιστορία του, θα το καταλάβουν κι αυτοί που έλεγαν ότι δεν «μίκρυνε» ο σύλλογος, επειδή δεν προκρίθηκε. Λες και ο Πανιώνιος κάθε χρόνο πάει για τους «32» του ΟΥΕΦΑ.Γ. Β.

Πριν από 8 χρόνια

Απλη υπενθύμιση: Η συμμετοχή του Πανιωνίου στους «8» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, πριν από οκτώ χρόνια, παραμένει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση του Πανιωνίου. Επί προεδρίας του τότε 31χρονου Λουκά Σιότροπου. Γ. Β.

Ομάδα καρδιάς

Οι παλιεσ αγάπες δεν ξεχνιούνται. Ο Σουηδός, Αγκνε Σίμονσον, ήταν προπονητής του Ηρακλή από το 1988 έως το 1990. Τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί και όταν άκουσε ότι η ομάδα της ελληνορωμαϊκής του Ηρακλή Περιστερίου βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ, για αγώνες, ταξίδεψε αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να βρει τους Ελληνες, να μιλήσει ελληνικά και να δει μήπως ο σύλλογος της πάλης έχει σχέση με την ομάδα της καρδιάς του. Και πώς να ξεχάσει τον Ηρακλή όταν τον οδήγησε τρεις φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις… Σπυρ. Σπαν.

Καλύτερα Ισπανία

Μπορει εμείς να καμαρώνουμε για το επίπεδο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, αλλά τη δική μας αισιοδοξία δεν φαίνεται να τη συμμερίζονται όλοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βιτάλι Ποταπένκο, τον οποίο ήθελε ο Βαγγέλης Αγγέλου στην ΑΕΚ. Ο Ουκρανός σέντερ, όμως, προτίμησε να αγωνιστεί στην ουραγό της ισπανικής πρωταθλήματος, Εστουντιάντες, παρά σε μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία διαθέτει υψηλότερους στόχους και περισσότερες προοπτικές. Σ. Δ.

Θέση πλέι μέικερ

Απο… χιλια κύματα έχει περάσει φέτος η θέση του πλέι μέικερ στην ομάδα του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με τον Τζέρι Μακ Ναμάρα, συνέχισαν με τον Ματίν Κλιβς αλλά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Πλέον, ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Νέναντ Μάρκοβιτς, στρέφει το ενδιαφέρον του σε μία πιο σίγουρη λύση, η οποία ακούσει στο όνομα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Οχι άδικα…Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή