Στη Σεντρα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνησ διαιτητής Κύρος Βασσάρας ορίστηκε να διευθύνει το σπουδαιότερο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, αυτό που θα γίνει στη Λάρισα μεταξύ της τοπικής ΑΕΛ και του πρωτοπόρου πλέον Ολυμπιακού. Κανονικά η παρουσία του στο ματς δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, αφού σε όλες τις νορμάλ χώρες τα σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος τα διευθύνουν οι καλύτεροι διαιτητές. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι μια νορμάλ χώρα.

Η αγωνιστικη θα έπρεπε να έχει τίτλο η επιστροφή του Κύρου. Ο Βασσάρας δεν διευθύνει αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος εδώ και δύο μήνες: συγκεκριμένα από την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου έχει ένα μεγάλο «όχι» στο ελληνικό πρωτάθλημα! Τιμωρήθηκε αυστηρά για κάποια λάθη κι έκτοτε δεν ξαναπήρε ματς! Οσο κι αν ακούγεται περίεργο ο Σαλονικιός διαιτητής έχει φέτος διευθύνει περισσότερα διεθνή ματς (τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!) από ό,τι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος: παγκοσμίως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει! Πριν από το σημερινό ματς τον είχαν ορίσει διαιτητή του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ κι εκεί που το γήπεδο προετοιμάζονταν να τον υποδεχτεί τον έστειλαν στη Σερβία να διαιτητεύσει το εξ αναβολής Σερβία – Καζαχστάν.

Καποιοι κακεντρεχείς άσπονδοι φίλοι του ισχυρίζονται ότι το ζήτησε αξιοποιώντας την προσωπική του φιλία με τον Ελβετό Ροτ – υπεύθυνο ορισμών στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης. Την περασμένη εβδομάδα απέφυγε να διευθύνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το οποίο προορίζονταν γιατί προτίμησε να πάει να διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου στο Κατάρ: η συμπαθής χώρα δεν έχει δικούς της διαιτητές και ζητά βοήθειες από το εξωτερικό – ο Κύρος είναι ο πρώτος που τρέχει. Μη νομίζετε ότι το κάνει γιατί οι …καταραμένοι πετρελαιάδες του Κατάρ πληρώνουν πολλά – δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει οπουδήποτε, φτάνει να μη βρίσκεται στην Ελλάδα.

Περυσι τον Μάρτιο μαζί με τους επόπτες του Τσολακίδη και Μποζατζίδη έχει μεταβεί στο Κάιρο για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι του αιγυπτιακού πρωταθλήματος ανάμεσα στη νεόπλουτη Αλ Αχλί και την ιστορική Ζάμαλεκ: πήρε άριστα. Ενας μάλιστα φίλος του από την ΕΠΟ είχε πει ότι «αφού τον άνθρωπο δεν τον θέλουν στην Ελλάδα αποφάσισε να ξενιτευτεί και να γυρίζει τον κόσμο, να κάνει περιοδεία όπως οι τραγουδιστές».

Η αληθεια είναι ότι τον Κύρο μπορεί κάποιες ομάδες να μην τον θέλουν όμως και στην ελληνική ομοσπονδία δεν τον λατρεύουν κιόλας: πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας για να καταθέσει τους προβληματισμούς του για το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας κάποιοι σύμβουλοι δεν ήθελαν ούτε να τον ακούσουν!

Παρακολουθωντασ τις κατά καιρούς περιπέτειές του μου κάνει εντύπωση η αντοχή του. Αλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει – αυτός επιμένει. Φέτος έχει ήδη τιμωρηθεί μια φορά για τη διαιτησία του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη κι αν κάνει κάποιο λάθος και σήμερα μπορεί να βγει από τους πίνακες και να διευθύνει μέχρι το τέλος της χρονιάς μόνο διεθνή ματς. Για τον Κύρο αυτό θα ήταν μια καλή λύση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή