Επι σκοπον

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικα φαίνεται πως ακόμα εκτός από τους τρεις… σωματοφύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι υπόλοιπες ομάδες δεν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση στην Ευρώπη. Ο Πανιώνιος έφτασε στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί στους «32» του UEFA, αφού «αυτοκτόνησε» μέσα στο σπίτι του. Σε ό,τι αφορά τον Αρη, έχοντας «κλωτσήσει» κι αυτός την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φαινόταν σαν θαύμα να μπορέσει να κόψει το εισιτήριο μέσα στο «Αλιάνζ Αρίνα» και μάλιστα από μία Μπάγερν που δεν είχε εξασφαλίσει και αυτή την πρόκριση.

Ετσι στην κλήρωση της Παρασκευής έλαβαν μέρος ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA. Η τύχη δεν γύρισε τις πλάτες στις δύο τελευταίες, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» δεν υπήρχαν πολλές επιλογές.

Ενταξει η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, μπορεί να φαντάζει σαν μεγαθήριο, όμως δεν έχει το «ειδικό βάρος» της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Μίλαν. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά μπορεί ο πρωταθλητής Ελλάδος να τη δυσκολέψει. Ακόμα και στο Λονδίνο. Αρκεί αυτός να βρεθεί σε καλή μέρα και ο Τάκης Λεμονής να μην είναι υποχρεωμένος να παρατάξει ενδεκάδα ανάγκης, λόγω τραυματισμών.

Φυσικα δεν υπάρχει αμφισβήτηση ποια από τις δύο ομάδες είναι φαβορί για την πρόκριση. Αν συμβεί να πάρει το εισιτήριο ο Ολυμπιακός, θα είναι άλλη μία μεγάλη έκπληξη, από αυτές που μας έχει συνηθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει το καθήκον τους με την πρόκριση στους «16» του θεσμού, δεν τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να παλέψουν για να περάσουν αυτοί στους «οκτώ».

Πολυ σωστά επισήμανε ο Ιεροκλής Στολτίδης: «Δεν συμφωνώ πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αν αποκλειστούμε, θα έχουμε χάσει και χρήματα και δόξα». Και δεν έχει άδικο ο παίκτης που έχει προσφέρει τα μέγιστα αυτή την περίοδο στην ομάδα του.

Οσο για τους άλλους δύο Ευρωπαίους μας, δεν υπάρχει αντίρρηση πως ο αποκλεισμός τους θα είναι αποτυχία. Η Ρέιντζερς δεν φοβίζει, ούτε ως όνομα, αλλά και σαν δυναμικότητα. Οι ευρωπαϊκές της εμπειρίες είναι λιγότερες από του Παναθηναϊκού, ενώ οι «πράσινοι» την έχουν νικήσει και στην έδρα της. Μάλιστα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Επομένως δεν θα υπάρχει δικαιολογία για την ομάδα του Πεσέιρο, αν τελειώσει τον Φεβρουάριο η ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Αν αποκλειστεί δεν θα της φταίει κανείς άλλος εκτός από τον… κακό εαυτό των παικτών της.

Σχεδον τα ίδια ισχύουν και για την ΑΕΚ. Μπορεί η Χετάφε να αγωνίζεται στο κατά πολύ πιο δυνατό ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά η απόσταση που τη χωρίζει από τις ισχυρές της πατρίδας της είναι μεγάλη. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί απόλυτο μέτρο σύγκρισης, το ότι τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της αφήνοντας πίσω την Τότεναμ και την Αντερλεχτ. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι η αχτύπητη. Εξάλλου για ποια διάκριση να μιλάμε, αν η «Ενωση» δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και μιας τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή