Η Βιέννη ερευνά για εργαστήριο ντόπινγκ

Η Βιέννη ερευνά για εργαστήριο ντόπινγκ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εισαγγελία της Βιέννης ερευνά για ένα ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) κατηγόρησε ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις ντόπινγκ. Για το θέμα εστάλη επιστολή τον περασμένο Νοέμβριο από τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Ντικ Πάουντ, στην οποία αναφερόταν ότι υπήρξαν καταγγελίες στη WADA πως το εργαστήριο «Humanplasma» εμπλέκεται σε υποθέσεις ντόπινγκ.

«Λάβαμε την επιστολή από τον κ. Πάουντ και ζητήσαμε από τη Δικαιοσύνη να ξεκινήσει έρευνα», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, Ρόλαντ Ακατς.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου, Λόταρ Μπάουμγκάρτνερ, είπε, φυσικά, ότι οι κατηγορίες είναι απόλυτα αβάσιμες.

– Η Αγκνες Κόβατς δεν θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, γιατί η ανάμειξη του ονόματός της σε υπόθεση ντόπινγκ έθιξε την υπόληψη και τη φήμη της, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ουγγαρίας. Η 26χρονη «χρυσή» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ντόπινγκ τον Νοέμβριο του 2007.

«Οι έλεγχοι είναι αναγκαίοι, για να διατηρείται ο αθλητισμός καθαρός, αλλά απαιτείται να διεξάγονται με ανθρώπινα κριτήρια. Πιστεύω ότι, στην περίπτωσή μου, δεν υπήρξε το τεκμήριο της αθωότητας», δήλωσε η Κόβατς. Και πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία ποιος έκανε το λάθος, γιατί το όνομά μου τώρα έχει αναμειχθεί με το ντόπινγκ. Ετσι, δεν θα πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει».

Η Κόβατς στις 30 Οκτωβρίου κλήθηκε να περάσει από αιφνιδιαστικό έλεγχο από τον οργανισμό κατά του ντόπινγκ της Ουγγαρίας, όμως το δείγμα ούρων που έδωσε δεν ήταν επαρκές για να ελεγχθεί. Η αθλήτρια επικαλέστηκε εκδήλωση της UNICEF, στην οποία έπρεπε να παραστεί (ανακηρύχθηκε πρέσβειρα καλής θελήσεως) και αποχώρησε. Υποστήριξε δε, ότι ενημέρωσε σχετικά τους ελεγκτές και πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ομως ο οργανισμός υποστήριξε ότι η αθλήτρια προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ζήτησε την τιμωρία της. Η UNICEF επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Κόβατς, κάτι που φαίνεται ότι μέτρησε στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή