Ηχηρός αποκλεισμός της ΑΕΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αμφιβολία, ήταν καθ’ όλα δίκαιη η νίκη της Ξάνθης επί της ΑΕΚ με 2-0 χθες βράδυ στα Πηγάδια, χάρη στην οποία οι Ακρίτες προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ρατζίνσκι, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Σέρα Φέρερ να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην οκτάδα της διοργάνωσης,

Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε χωρίς τον Ριβάλντο (ο Βραζιλιάνος σταρ είχε ενοχλήσεις στη μέση και αναγκάστηκε να μείνει στην Αθήνα, καθώς παράλληλα αντιμετώπιζε και ένα οικογενειακό πρόβλημα), απογοήτευσε με την αγωνιστική της εικόνα. Αν εξαιρέσει κάποιος τον Μανού, οι παίκτες της ΑΕΚ κινήθηκαν στα… ρηχά. Θα πρέπει να σημειώσουμε την πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Περπαρίμ Χετεμάι, ενώ για δεύτερη χρονιά στη σειρά, η ομάδα του Φερέρ αποκλείστηκε πρόωρα στο Κύπελλο.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ομως, στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Σε αυτό βοήθησε το γκολ που πέτυχε ο Ρατζίνσκι στο 62΄. Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, αντιθέτως, έψαξαν και δεύτερο γκολ για να… σφραγίσουν την πρόκριση. Τελικώς, στο 87΄ παραβίασαν για δεύτερη φορά την εστία του Μορέτο. Προηγήθηκε λάθος του Μπούρμπου, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ρατζίνσκι. Ο Καναδός έφυγε στην αντεπίθεση, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τον Ράμος που τον καταδίωκε, πλάσαρε, απομάκρυνε ο Μορέτο, αλλά στην επαναφορά ο Λαμπριάκος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.   

Διαιτητής ήταν ο Λάζαρος Πολατιάν. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο έργο του. Ωστόσο, στα πρώτα λεπτά θα έπρεπε να χρεώσει τουλάχιστον με κίτρινη κάρτα τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο, για σκληρό φάουλ που έκανε από πίσω στον Μανού κι ενώ η μπάλα είχε απομακρυνθεί. «Πληρώσαμε τα λάθη μας, από το Σάββατο ξεκινούν «τελικοί». Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας» τόνισε μετά το «φινάλε» ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Skoda Ξανθη: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Ζουέλα, Κωστούλας, Ραντζίνσκι (88΄ Αλβα), Ρίκα (81΄ Φλίσκας), Κιντάνα (74΄ Βάλλας), Διγκόζης, Πόι, Λαμπριάκος.

ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Μπούρμπος, Αλβες, Δέλλας (81΄ Κονέ), Τόζερ, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ (68΄ Μαντούκα), Μανού (68΄ Χετεμάι), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή