Χωρίς άγχος και προβλήματα η εθνική χάντμπολ έναντι της Τουρκίας

Χωρίς άγχος και προβλήματα η εθνική χάντμπολ έναντι της Τουρκίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η εθνική ανδρών του χάντμπολ θα πρέπει να την ενστερνιστεί με… θρησκευτική ευλάβεια, σήμερα, απέναντι στην Τουρκία (19.00, Προύσα), στον πρώτο της αγώνα για την προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία, ωστόσο ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η αντίπαλος, παρά το… νεαρό της ηλικίας της στο άθλημα, θέλει να κάνει την υπέρβαση και να σημειώσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Αλλωστε, ο επικείμενος αποκλεισμός της από τη συνέχεια, αφού μετράει ήδη δύο ήττες από την Ολλανδία, την έχει απελευθερώσει από το άγχος.

Ο προπονητής Νίκος Μάτζιος δεν εφησυχάζει και θεωρεί ότι οι αναμετρήσεις με την Τουρκία έχουν πάντα τις δικές τους ιδιαιτερότητες. «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε υπομονή. Η Τουρκία είναι αξιόμαχη ομάδα. Την έχουμε μελετήσει αρκετά και ξέρουμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της. Εχουμε παίκτες με μεγάλες δυνατότητες. Οταν παίζουμε ομαδικά, είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό που μένει είναι να υλοποιήσουμε στο γήπεδο αυτά που κάναμε στην προετοιμασία και να βρούμε ρυθμό», τόνισε.

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού Σάββα Καρυπίδη. «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φθάσουμε στο στόχο μας. Είμαι σίγουρος ότι, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχει ο αγώνας, θα κερδίσουμε».

Οι προπονητές, Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ομάδα απαρτίζεται από τους Αλβανό, Χαλκίδη, Βακάλη, Βασιλάκη, Ζαραβίνα, Καρυπίδη, Κοκολοδημητράκη, Κότσιφα, Μαστορόγιαννη, Μπαλωμένο, Ριγανά, Σανίκη, Τζιμούρτο, Τσιλιμπάρη, Κοτελίδα και Παπαδόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, εμφανίζεται αισιόδοξος. «Ολα τα παιχνίδια και πολύ περισσότερο αυτά με την Τουρκία, έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, νομίζω ότι τεχνικά και ψυχολογικά οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να πάρουν τη νίκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή