Επι σκοπον

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΑΝ ακόμα και σε έναν εορτασμό υπάρχουν κάποιοι οπαδοί, λίγοι ή πολλοί, που αποδοκιμάζουν τη διοίκηση, υπάρχει πρόβλημα. Και όπως σε όλες τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες, τα προβλήματα δεν λύνονται γυρίζοντας την πλάτη σ’ αυτά, έτσι και στον Παναθηναϊκό, αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν… κατάματα.

ΑΣΧΕΤΩΣ αν ήταν σωστές ή όχι οι όποιες κινήσεις είχε κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ, η τελευταία δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη πως αυτοί που έκαναν τα παρατράγουδα την Κυριακή «ήταν υποκινούμενοι» και «παίζονται παιχνίδια, θα ξετυλίξουμε το κουβάρι», δείχνουν πως είναι αποφασισμένος να κάνει πλέον αυτός την επόμενη κίνηση, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

ΚΑΙ αυτό θα είναι το καλύτερο. Διότι αυτό το «κρυφτούλι» και από τις δύο πλευρές θα πρέπει, επιτέλους, να τελειώσει. Δεν είναι το παιχνίδι που παίζαμε μικροί. Υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δεν μπορούν να διακυβεύονται από τα «καπρίτσια» κανενός.

ΠΑΕ και ερασιτεχνικός ΠΑΟ έχουν να αντιμετωπίσουν το θέμα του γηπέδου. Το οποίο, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα δώσει μία τεράστια οικονομική ώθηση στον σύλλογο. Είναι η υποθήκη για το μέλλον του «τριφυλλιού». Το οποίο θα εξακολουθήσει να είναι… πράσινο και μετά τη δεύτερη εκατονταετία του. Είναι αειθαλές.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Βαρδινογιάννης, με τις προχθεσινές του δηλώσεις, έδειξε πως σήκωσε το πόδι από το φρένο και πάτησε γκάζι. Κίνηση που πολύ πιθανό να προκαλέσει «μετωπική» και όλοι γνωρίζουμε πως τέτοια σύγκρουση μπορεί να είναι μοιραία. Ομως, η κατάσταση που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί, είναι χειρότερη.

ΔΙΟΤΙ τώρα πλέον και το αφεντικό της ΠΑΕ είναι υποχρεωμένο, έπειτα από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, που θα χρειαστεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι, ν’ αποκαλύψει τους «υπονομευτές», αλλά και οι τελευταίοι, αν βρεθούν και κατονομαστούν, θα είναι υποχρεωμένοι ν’ απαντήσουν. Το… κρυφτούλι και οι αντιπαραθέσεις με πλάγιο τρόπο θα έχουν τελειώσει και ο καθένας θα είναι τότε υπόλογος των πράξεων και των ενεργειών του, απέναντι στην πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού.

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ κουράστηκαν εδώ και μία δεκαετία να είναι «στο ίδιο έργο θεατές». Και, μάλιστα, βλέποντας πως πρωταγωνιστούν δύο από τις πιο ισχυρές, οικονομικά, οικογένειες του τόπου. Που αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, χωρίς να προτάσσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες των μελών τους, θα κάνουν τον Παναθηναϊκό έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης.

ΑΥΤΗ η κατάσταση είναι και μία από τις αιτίες που έχει απομακρύνει τον κόσμο της ομάδας από τις εξέδρες. Το ότι θα γεμίσει ξανά η «Λεωφόρος» σε ένα κρίσιμο παιχνίδι ή πάλι σε μία γιορτή, δεν θα σημαίνει τίποτα. Ούτε είναι ένδειξη όταν γεμίζει το ΟΑΚΑ, σε κάποιο ντέρμπι του μπάσκετ με τον Ολυμπιακό, πως υπάρχει προτίμηση και στήριξη στην άλλη πλευρά. Διέξοδος είναι, τίποτα περισσότερο.

ΚΑΙ τέλος, ας σκεφτούν οι δύο πλευρές πως οι «εμφύλιοι» έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο στις χώρες όπου έγιναν, από τους «πολέμους» που είχαν οι ίδιες χώρες με αλλοεθνείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή