Πισω απο τις Καμερες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέχνη να βραχυκυκλώνεις τα φαβορί…

Μόνο εύκολο δεν είναι το έργο του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι με την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλος των πρωταθλητών έχει τον τρόπο να… βραχυκυκλώνει το φαβορί. Το απέδειξε στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Φάληρο, όπου ηττήθηκε με το… φτωχό 1-0. Θυμηθείτε, επίσης, πώς έχασε απ’ τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο: με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Για την ιστορία, απ’ την περίοδο 2004-05 οπότε και η Καλαμαριά επέστρεψε στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες. Επικράτησε με 2-0 την περίοδο 2004-05, 2-1 ένα χρόνο αργότερα και 1-2 πέρυσι. Δηλαδή, όλα τα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα.

Φέτος, πάντως, υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί στην Καλαμαριά αλλά στο Καυταντζόγλειο στάδιο, το οποίο όσο να ‘ναι, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί… καυτή έδρα. Και σίγουρα, εξυπηρετεί ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού.Ν. Ν. Γ.

Λιτότητα

Την ωρα που οι αθλητές μας αγωνίζονται και κατακτούν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι παράγοντες των ομοσπονδιών από τη μια χαίρονται, από την άλλη προβληματίζονται. Για να αγωνιστεί ένας αθλητής με αξιώσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση, πρέπει να έχει κάνει μια άρτια προετοιμασία. Δυστυχώς, όμως, οι ομοσπονδίες δεν έχουν δει γι’ αυτή τη χρονιά το… χρώμα του χρήματος από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Σπυρ. Σπαν.

Λίγοι και δυναμικοί

Την πικρα του εξωτερίκευσε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Σωτήρης Δρίκος, λέγοντας, μετά τον θριαμβευτικό αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007, γερμανική Φριντριχσάφεν, ότι για πρώτη φορά οι οπαδοί της ομάδας την παρότρυναν. «Ηταν σημαντικό για εμάς. Πρώτη φορά γίνεται όσο είμαι εγώ εδώ», είπε. Και σκεφθείτε, ότι ήταν πολύ λίγοι οι φίλοι του Ολυμπιακού στην κερκίδα. Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Ν. Α. Κων.

Καλή ευκαιρία

Στην καλυτερη περίοδο ήρθε η διακοπή της Α1 μπάσκετ για τον Ολυμπιακό. Ευκαιρία για την ομάδα να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να ηρεμήσει, γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν ό,τι χειρότερο για την ομάδα του Πειραιά ν’ αντιμετωπίσει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια τον Αρη και τον Παναθηναϊκό. Κυρίως για τον κόσμο των «ερυθρολεύκων», ο οποίος βλέπει την ομάδα του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Σ. Δ.

Ποια γενέθλια;

Με βαση ένα ιστορικό έγγραφο που βγήκε στη δημοσιότητα πριν από ένα μήνα, τα γενέθλια του Παναθηναϊκού είναι σήμερα. Ο πρόγονος του ΠΑΟ, ο ΠΟΑ, ιδρύθηκε επισήμως στις 3 Φεβρουαρίου του 1908, με το παλιό ημερολόγιο βέβαια. Με τόση γκρίνια όμως που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, άντε να πει κανείς να κάνουν σήμερα τα γενέθλια, στον αγώνα με τη Βέροια… Χρ. Κ.

Θέλει… Γερμανό!

Ο προπονητησ της εθνικής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, υποστήριξε ότι «η Ελλάς είναι ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από εμάς στη δυναμικότητα». Η ψυχρή λογική λέει ότι ο Χουάν Κάρλος Παστόρ δεν έχει άδικο. Η ομάδα του θεωρείται ένα από τα μεγαθήρια του αθλήματος, ενώ θα ενισχυθεί με τους Στέρπικ, Ρουτένκα, οι οποίοι πήραν την ισπανική υπηκοότητα. Οι Μάντζιος – Ιατρούδης από την ημέρα της κλήρωσης καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τους δύο αγώνες του Ιουνίου. Ολοι οι υπόλοιποι τα έχουν με την τύχη, η οποία τους έστειλε μια τέτοια αντίπαλο και μάλιστα τη χρονική περίοδο που η ελληνική ομάδα έχει πάρει τα πάνω της. Είναι κάποιες στιγμές που και τ’ άλλα ομαδικά αθλήματα θέλουν τον… Γερμανό τους, στην εύνοια! Δ. Λουκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή